Logo Zoeken

Blog van de voorzitter: De Zwarte Piet-discussie *zucht*

13 november 2019Wieneke Buurman

De intocht van de Sint komt steeds dichterbij. En dat is goed te merken aan de toenemende intensiteit van de Zwarte Piet-discussie. Actiegroepen voor en tegen, deskundigen, rechtszaken, mediamensen, ouders; iedereen vindt er iets van en krijgt ook alle ruimte van media om er iets van te vinden. Ondertussen polariseert de discussie steeds verder. 

Wieneke-705x220-def.jpg

Wat vorig jaar nog dreigde, is dit jaar gebeurd: het compleet afblazen van het sinterklaasfeest. De personeelsvereniging van de Belastingdienst durft het niet meer aan om Sinterklaas te vieren voor de kinderen van medewerkers.

Zo draaien we het mooie Sinterklaasfeest, een pedagogisch zeer verantwoord feest (want je krijgt alleen lekkers als je zoet bent) de vernieling in met zijn allen. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Dus media: neem je verantwoording en stop met het bieden van een podium aan iedereen die hier een mening over heeft.  En laten wij ophouden onze visies op social media hierover te delen. Onze kinderen verdienen het.