Logo Zoeken

Blog van de Voorzitter: Communicatiemensen zijn leuke mensen

26 juni 2019Wieneke Buurman

Wat een feest was C-day19 vorige week! Er waren weer veel meer mensen dan vorig jaar. Ongeveer 850 collega’s zagen een prachtig plenair ochtendprogramma waarin twee actuele ontwikkelingen in het vak werden uitgelicht: gedragsverandering en de invloed van Artificial Intelligence op ons vak zette iedereen aan het denken. De middag was een grote snoepwinkel waarin het moeilijk kiezen was tussen fasterclasses. 

Wieneke-705x220-def.jpg

Zo waren er workshops over ontwikkelingen in het vak (de communicatieprofessional van de toekomst) de stand van zaken (hoeveel communicatieprofessionals zijn er in Nederland) en persoonlijke ontwikkeling (filmen met je smartphone of hoe zet je ambassadeurs aan het werk). De strijd rond de Communicatieman/Vrouw van 2019 was retespannend! Arnold Drijver, hoogste communicatieman van de Hema, had de voorkeur van het publiek, maar de vakjury koos voor Annette Reijersen van Buuren, van de CPNB.

Daarmee was de kous niet af. Want behalve inspirerende sprekers is ook elkaar ontmoeten belangrijk. Dat werd dan ook de hele dag volop gedaan en tijdens de borrel bleef iedereen prettig lang hangen. Ik heb weer een aantal slimme, interessante collega’s ontmoet. En wat ik al heel lang weet is weer bevestigd: communicatiemensen zijn leuke mensen!