Logo Zoeken

Prikkels - C-day19; van jeukwoorden tot trollenfabriek, van escape room tot Brexit

15 mei 2019André Manning

Nog een paar weken en dan gaan op donderdag 20 juni de deuren van het NBC in Nieuwegein open voor C-day19; in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste eendaagse communicatiecongres in Europa. En voor een belangrijk deel georganiseerd door vrijwilligers, natuurlijk ondersteund door het Logeion-bureau en de trouwe partners van Logeion.

Andre Manning blog.jpg

Het is dit jaar de vijfde keer dat we C-day organiseren en daarom natuurlijk een wat specialere versie. Onder andere met een live uitzending van Business News Radio over het communicatievak. Tijdens de ochtend is een prachtig plenair programma met aandacht voor de communicatie-uitdagingen van Uber door de Nederlander Patrick Stal gevolgd door een uitdagend verhaal van Deborah Nas over hoe innovatie en nieuwe technologieën ons leven en ons communicatievak drastisch gaan veranderen. Met als het goed is een live technologie-experiment met alle bezoekers, dus: ‘fasten your seatbelts’.

Kennis halen en delen staat centraal tijdens de middag; ruim twintig fasterclasses met een breed pallet aan onderwerpen; de uitdagingen van de communicatiedirecteur, communicatie met laaggeletterden, het bouwen van een trollenfabriek en de communicatie-uitdagingen rondom de Brexit zijn slechts een paar voorbeelden van de onderwerpen waaruit gekozen kan worden. Fascinerend hoe we er in geslaagd zijn om zo’n divers aanbod samen te stellen. C-day19 is natuurlijk ook een belangrijk moment om te netwerken. Maar dat zal dit jaar een nog grotere uitdaging zijn dan voorgaande jaren, omdat we samen met de TU Delft een escape room gaan bouwen.

En als dan de Communicatieman/vrouw en het CommunicatieTalent van 2019 bekend zijn, gaan we er nog eens goed voor zitten. Zelfbenoemd kantooramazone Japke d. Bouma zal ons een spiegel van jeukwoorden voorhouden. Nog een paar weken en dan gaan op donderdag 20 juni de deuren van het NBC in Nieuwegein aan het begin van de avond dicht. En moeten we weer een jaar wachten op de volgende C-day. Aanmelden voor de editie van dit jaar kan via www.cday.nl.