Logo Zoeken

Prikkels - Open Deuren

19 februari 2019André Manning

Communicatieprofessionals bewegen zich vaak dwars door organisaties heen. Op die manier zijn ze naar mijn mening het meest effectief; samenwerken met een bestuursvoorzitter of de financieel directeur, met de HR-afdeling of de marketingcollega’s of met medisch specialisten, beleidsmakers of productontwikkelaars. De ramen en de deuren van de communicatieafdeling moeten altijd open staan, als ze al niet in een open kantoorruimte zit. Als Logeion moeten we ook voortdurend op zoek zijn naar samenwerking, onze ramen en deuren moeten wagenwijd open staan. Om anderen te ontmoeten en nieuwe geluiden te horen.

Andre Manning blog.jpg

Dat kan heel praktisch binnen de programmering, waarin we nadrukkelijk kijken hoe we nog dichter tegen andere vakgebieden aan kunnen schurken. En ook binnen het Centrum Strategische Communicatie (CSC) om met onze partners de brug tussen wetenschap & onderwijs en de praktijk stevig te verankeren, samen met onze nieuwe bijzonder hoogleraar Christian Burgers.

De laatste tijd kijken we ook steeds nadrukkelijker over onze landsgrenzen heen. Natuurlijk, we zijn er voor en door de Nederlandse communicatieprofessionals. Samen het vak ontwikkelen, met als doel een #levenlangleren (“concurrenten” hebben zich deze term inmiddels in een aangepaste vorm helaas ook eigen gemaakt).

Naast de samenwerking met de Britse PRCA en onze zusterverenigingen in Suriname hebben we nu ook een overeenkomst getekend met de International PR Association. Een geweldige kans om kennis te delen en samen te ontwikkelen, sprekers uit te wisselen etc. Kortom, samen ons prachtige vak blijven ontwikkelen. En dat kan alleen maar als je de deuren open zet. Daar gaan we als Logeion mooie vruchten van plukken, daar ben ik van overtuigd. Op hetzelfde moment zijn we natuurlijk ook op zoek naar Logeion-leden die willen helpen om kennis te delen en onze zusterverenigingen in het buitenland te helpen. En wie daar tijd en zin heeft kan mij altijd een berichtje sturen. Met name onze collega’s in Suriname zijn daarin geïnteresseerd. Wie durft?