Logo Zoeken

Blog van de voorzitter: Communicatieprofessionals en het klimaat

4 februari 2019Wieneke Buurman

Het klimaat is hot. In de media, op verjaardagen, op het werk, in de politiek en op scholen. En steeds meer ook op straat. Want ook in Nederland gaan scholieren de straat op voor het klimaat. Veranderingen in het klimaat zijn vooral gevolg van het handelen van ons als mensen. Onze manier van leven beïnvloedt het klimaat, de landschappen en de biodiversiteit van onze planeet. Dat weten we allemaal.

Wieneke-705x220-def.jpg

Niet naar school gaan draagt bij aan het bewustzijn van politiek, bedrijfsleven en consumenten, maar het is niet de oplossing. Als communicatieprofessionals zouden gaan staken, lost het ook niks op. Duurzaam gaan leven en zorgen dat onze persoonlijke ecological footprint naar nul gaat, dat is wel de manier.

Op Twitter zag ik dat Reint-Jan Renes, evenals o.a. Ilse van Ravenstein, het recycle-icoontje achter hun naam hebben geplakt. Niet in de veronderstelling dat hiermee de planeet gered wordt, maar als uiting van sympathie voor iedereen die zich voor duurzaamheid inzet. En als blijk van persoonlijke inzet om zo duurzaam mogelijk te leven. Die emoji staat nu ook achter mijn naam. Zet hem vooral ook achter de jouwe.