Logo Zoeken

Blog van de Voorzitter: Marrakesh-pact roept om toezichthouder overheidscommunicatie

12 december 2018Wieneke Buurman

Door het Marrakesh-pact zullen we in Nederland overstroomd worden door hordes migranten. Die gaan onze huizen inpikken en onze sociale zekerheid, waar wij allemaal zo hard voor gewerkt hebben, laten ontploffen. Dat is flauwekul, het pact gaat ervoor zorgen dat migranten uit delen van de wereld waar ze het minder hebben, fatsoenlijk opgevangen worden in landen waar zij toevlucht zoeken, hen een betere rechtspositie bezorgen en migratie in goede banen leiden.

Wieneke-705x220-def.jpg

Beide lijnrecht tegenover elkaar staande meningen en een aantal varianten daartussen bereikten ons, eenvoudige inwoners van dit land, in de aanloop van ondertekening van het pact. Hoe kun je daar nu chocola van maken? Wat waren feiten en wat waren meningen in deze discussie? Waar kon je je eigen oordeel eigenlijk op baseren?

Zonder goede overheidscommunicatie kan een democratie niet functioneren. Eerder pleitte Jacques Wallage voor het instellen van een toezichthouder op overheidscommunicatie. Die ervoor waakt dat politieke en beleidscommunicatie niet teveel door elkaar gaan lopen. En eventueel kan adviseren over hoe hiermee om te gaan. De afgelopen weken lieten zien dat dit helemaal geen slecht idee is.