Logo Zoeken

Blog van de voorzitter: Lust en perikelen

2 oktober 2018Wieneke Buurman

Ellie Lust is weg als woordvoerder bij de Amsterdamse politie. Ze is niet vrijwillig vertrokken. Haar vertrek houdt de gemoederen aardig bezig. Zelf is Ellie 'boos en verdrietig' en voelt ze zich 'niet integer behandeld'. Is haar vertrek terecht?

wieneke705x220.jpg

Volgens de politie moest Ellie weg, omdat haar televisiewerk niet langer te combineren viel met het woordvoerderschap. En daar is wat voor te zeggen. Een woordvoeder is het gezicht en de stem van een organisatie. Wat zij (m/v) doet als nevenfuncties of in haar vrije tijd, straalt af op die organisatie als dat zichtbare activiteiten zijn. Dat kan de organisatie verder helpen, als dat past bij positionering of andere ambities. Of een programma als ‘Wie is de Mol’ bij de ambities van de Amsterdamse politie past, kun je je afvragen.

Als boegbeeld van diversiteit bij de politie vervulde Ellie een prima rol. Maar er moet een goede balans zijn tussen inzet voor de eigen job en inzet voor andere activiteiten. Als je kijkt op de site van Ellie zie je dat ze behalve voor tv-werk ook te boeken is als spreker, dagvoorzitter en trainer via haar manager en die is vast niet van de politie. Dat is een behoorlijke workload naast tv-werk en woordvoerderschap. Het zou zomaar kunnen dat die balans naar de verkeerde kant is doorgeslagen bij Ellie.