Logo Zoeken

Wieneke Buurman: 'Het gaat goed met het vak'

27 juni 2018Wieneke Buurman

Meer dan 700 collega’s zijn naar C-DAY18 gekomen op donderdag 21 juni. Daarmee is C-DAY voor zover ik weet het grootste event op het gebied van communicatie in Europa. En daar zijn we trots op. Daaruit blijkt dat het goed gaat met Logeion, maar ook dat het goed gaat met het vak. Bij Logeion zetten we ons met heel veel plezier als bestuur en bureau in om het vak en communicatiecollega’s verder te helpen. Wij doen dat samen met honderden leden, die hun tijd en energie in het vak en de vereniging steken. Hulde daarvoor!

Wieneke-CDAY18.jpg

De opkomst op C-DAY groeit jaarlijks met honderd mensen. In 2015 kwamen er 400 mensen. Nu staat de teller dus op 700. Die lijn doortrekkend vieren we C-DAY, het feestje van het communicatievak zoals ik het graag noem, volgend jaar ongetwijfeld met meer dan 800 collega’s. In mijn visie is dat een van de tekenen waaruit blijkt dat het goed gaat met het vak.

Doen we dat als communicatiecollega’s zelf? Zijn wij daar zelf verantwoordelijk voor? Deels wel, door minder bescheiden te zijn en met meer lef en zichtbaarheid onze rollen te pakken en bij te dragen aan het succes van de organisaties waarvoor we werken. Maar het komt ook doordat de samenleving steeds meer eist van organisaties, op het gebied van transparantie, openheid en het afleggen van verantwoording over hoe omgegaan wordt met people, planet en profit, of met gemeenschapsgeld. Sociale media worden fors ingezet bij het stellen van die eisen. Stakeholders willen meer betrokken worden bij organisaties en meepraten over beleid en koers. Kansen te over dus voor communicatieprofessionals. Het gaat goed met ons vak.