Logo Zoeken

Next step; samen werken aan een betere wereld

12 april 2018Helma van Remmerden

Voor Lin on a Mission zetten een aantal Logeion-leden zich in voor maatschappelijke ondernemingen om hen te helpen bij een communicatievraagstuk. Helma van Remmerden zet zich in voor Sterk voor Wasbaar. Lees haar laatste update over het project waar zij mee bezig is.

HelmavanRemmerden705x220website.jpg

Over Sterk voor Wasbaar

Over Rooz Communicatie

Wie: Sjouke Liem

Wat: Founder Sterk voor Wasbaar

Missie: samen maken we de wereld beter door bewust te kiezen voor groen en duurzaam

Wie: Helma van Remmerden

Wat: Freelance Communicatieprofessional @ Rooz Communicatie

Missie: Als je elkaar ondersteunt en helpt, creëer je een beter en mooier resultaat

Meer informatie over het gebruik van wasbare luiers: https://www.wasbareluierwereld.nl

Meer informatie over het gebruikmaken van de diensten van Rooz Communicatie: https://helmavanremmerden.nl

 

 We zijn alweer een paar stappen verder sinds we in de nieuwsbrief van begin februari voor het eerst vertelden over onze samenwerking die ontstaan is via Lin o a Mission. Sjouke Liem van Sterk voor Wasbaar wilde graag hulp bij het opzetten van haar communicatie en Helma van Remmerden van Rooz Communicatie bood haar hulp aan. Deze week een update over deze leuke samenwerking.

Het plan
Achter het plan kunnen we een vinkje zette. Het plan is klaar. Het plan waarin de analysefase is verwerkt, de missie en visie zijn verwoord, doelstellingen zijn vastgesteld, de doelgroepen zijn benoemd en uitgewerkt met eigenschappen etc. Het blijft altijd een hele klus om alles goed in kaart te brengen, na te denken of dit de goede weg is, soms weer even een stapje terug doen en besluiten dat je toch net een andere kant op moet gaan. Maar we kunnen met trots zeggen dat er een mooi plan ligt waar Sjouke voorlopig goed mee vooruit kan.

Next Step
Nu verder om alles concreet te maken. Dus het opzetten van een goede contentstrategie en -kalender, nadenken over een goed concept, nadenken over het type content dat geproduceerd moet worden en ook gewoon lekker brainstormen over hoe we de benoemde doelstellingen kunnen behalen met leuke opvallende acties.

Samenwerking
Het is en blijft een hele leuke en leerzame ervaring voor beide dames. Sjouke bekijkt het altijd vanuit het oogpunt van het onafhankelijke kenniscentrum dat zij wil zijn en Helma probeert daar wat meer het commerciële gevoel in te brengen. Dat is ook gewoon nodig om te kunnen bestaan. Het mooie is dat er dan ook gewoon weer nieuwe ideeën ontstaan, waardoor Sjouke weer verder kan in haar zoektocht naar overlevingskansen. Want dat het moeilijk is om vanuit een groot betrokken hart te starten en zonder enige hulp van buitenaf dit van de grond te krijgen, moge duidelijk zijn. Daarom alleen maar respect voor deze ondernemers die dit aandurven en doen om de wereld een beetje beter te maken.

Ook sparringpartner worden?
Wil je ook sparringpartner voor kleine duurzame bedrijven worden en heb je wat tijd over om deze bedrijven verder te helpen? Meld je dan aan via Lin on a Mission.