Logo Zoeken

Prikkels - Bruggen bouwen

21 maart 2018André Manning

Nog een week en dan geeft Noelle Aarts haar afscheidscollege in Amsterdam. Noelle heeft de Logeion-leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam veel kleur gegeven. Zonder voorgangers of opvolgers tekort te doen durf ik wel te stellen dat ze een geweldige ambassadeur is geweest voor ons vak én voor onze vereniging. Tijdens haar college, dat volgende week donderdag plaatsvindt, gaat Noelle in op haar favoriete onderwerp; verbinden. Volgens Noelle is het verbinden van mensen en organisaties, die niet vanzelfsprekend met elkaar in contact staan maar wel afhankelijk van elkaar zijn, een van de belangrijkste functies van communicatie. Het lijkt mij boeiend om te horen welke wetenschappelijke inzichten dan bijdragen aan de verbinding van mensen en organisaties en op welke manier communicatie in de praktijk een bijdrage levert.

Andre Manning blog.jpg

Wetenschap, onderzoek en onderwijs hebben binnen Logeion de afgelopen jaren een belangrijke plek gekregen. Al sinds 2008 maakt Logeion de bijzondere leerstoel Strategische Communicatie mogelijk binnen de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR) aan de Universiteit van Amsterdam. Dankzij Noelle is er in de afgelopen jaren meer verbinding tussen wetenschap en praktijk ontstaan. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de partners van de Logeion-leerstoel en het Centrum voor Strategische Communicatie. Een dank je wel is best wel een keer op zijn plaats.

Het aan de leerstoel verbonden Centrum voor Strategische Communicatie (CSC) richt zich op professionalisering van strategische communicatie en op de verbinding tussen wetenschap en praktijk. En de CommunicatieColleges, of ze nu in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht of Enschede worden gegeven, die onder de vlag van het CSC worden georganiseerd, worden altijd bijzonder goed bezocht. Een zaal met ruim honderd communicatieprofessionals is eerder regel dan uitzondering. En het spreekt voor zich dat we onze wetenschappers en onderzoekers dankbaar zijn dat ze zich zo voor het vak in willen zetten en onze vereniging daarvoor als platform gebruiken.

Maar we zijn er nog niet. We willen de komende jaren het netwerk rond het Centrum voor Strategische Communicatie versterken en uitbreiden met nog meer vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties en bedrijven in Nederland én universiteiten en hogescholen met een communicatieopleiding. Op die manier ontstaat dan een relevant netwerk waarin wetenschap en praktijk op een prachtige manier bij elkaar komen en veel voor elkaar kunnen betekenen. Wie doet mee?