Logo Zoeken

Nieuw APT-lid: Bauke van der Loo

24 januari 2018De redactie

Bauke van der Loo is consultant bij Omnicom PR Group en verrijkt daar het Nederlandse team met haar brede communicatie expertise op het raakvlak van overheid en bedrijfsleven. Hiervoor werkte ze als junior consultant bij HVR Group en als communicatieadviseur bij Xerius (Antwerpen). Ze haalde een Master’s in Business & Communications aan de universiteit van Antwerpen en ontwikkelde zich tot een echte doorvrager en diepgraver. Gedreven door resultaat én het zichtbaar maken daarvan. Als een van de grondleggers van Logeion Young Professionals voelt Bauke zich bij Logeion kind aan huis.

BaukevanderLoo_landscape.jpg

Wat hoop je te bereiken in/met de APT?
Vanuit communicatie ben je vaak betrokken bij alle aspecten van een organisatie. We noemen onszelf terecht verbinders en bruggenbouwers. Maar om die functie echt waar te maken, moeten we professionals niet teveel in hokjes stoppen én de samenwerking actiever opzoeken met andere beroepsgroepen. Hierin zie ik een mooie uitdaging die ik vanuit mijn rol in het APT wil oppakken.

Als net-dertiger en medior consultant bevind ik me in het gebied tussen starter en ervaringsexpert en daarmee ook in de overgang tussen Logeion young profs en Logeion. Het zou mooi zijn als we die twee nog beter aan elkaar weten te verbinden zodat Logeion nog meer kan groeien vanuit de jonge groene roots. 

Wat is de reden dat je bij het APT bent gegaan?
Ik merk dat de Logeion-trends vaak een goede gespreksstarter zijn om het over communicatie te hebben met klanten. Ook in mijn rol als programmamanger bij de young profs heb ik ze vaak ingezet om inspiratie op te doen voor nieuwe bijeenkomsten. Ontzettend leuk om een actieve rol te hebben in de totstandkoming van deze trends en het programma aanbod.

Hoe zie je Logeion voor je over 5 jaar?
Als dé club waar je bij moet horen als je wilt weten waar het over gaat én waar het naartoe gaat. Als een autoriteit, een voorbeeld en een kennisleider. Met ons bloeiende netwerk doorbreken we silo’s en bouwen we bruggen tussen vakdisciplines, andere vakgebieden en tussen gevestigde experts en jonge starters. We zoeken daarbij actief en frequent samenwerking met andere beroepsgroepen, hebben onze voelsprieten uit in maatschappij en verstevigen ons mooie vak met inzichten uit data en de wetenschap.

Logeion blijft ook een thuisbasis waar je kunt rekenen op de warmte van bekende gezichten en de loyaliteit en het enthousiasme van (actieve) leden.