Logo Zoeken

Prikkels - Samen swingen

27 december 2017André Manning

De kerstdagen liggen inmiddels weer achter ons en we gebruiken de dagen tot het nieuwe jaar om zaken die nog waren blijven liggen, weg te werken. Maar belangrijker nog, om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar en volgende stappen te zetten met Logeion. De eerste negen maanden bij Logeion zijn voorbij gevlogen. En ik herinner me nog dat ik, vlak voordat ik zou beginnen, in een interview vertelde dat ik vond dat Logeion een swingende club moet zijn. Niet dat ik nou zulke goede danskwaliteiten heb om dat letterlijk te laten zien. Maar vooral omdat we als vereniging zoveel potentie hebben. Ik vond toen de reacties uit het vak daarom ook zo leuk, omdat collega’s benieuwd waren hoe dat ‘swingende’ er dan uit zou gaan zien.

Swingen_705x220.jpg

Swingen doe je vooral niet alleen. Swingen doe je samen; in ons geval binnen Logeion, een beroepsvereniging met bijna 3500 leden. Ok, er zijn in Nederland tienduizenden communicatieprofessionals dus we hebben nog een weg te gaan. En daarom starten we in het nieuwe jaar weer met een ledenwerfactie, waarbij we onze huidige leden gaan belonen voor het aanbrengen van nieuwe leden.

Ons programma-aanbod in 2017 was top en onze activiteiten werden dit jaar door ongeveer 4000 communicatieprofessionals bezocht. Wat veel mensen niet weten is dat we ieder jaar weer tussen de 50 en 60 vakbijeenkomsten organiseren. Bijeenkomsten waar je nieuwe inzichten op kunt doen, bevestiging zoekt van wat je al weet maar ook kunt netwerken met vakgenoten. En daar gaan we in het komende jaar natuurlijk mee door. De eerste bijeenkomsten zijn inmiddels al weer vastgelegd en we trappen het nieuwe jaar af met een heuse Nieuwjaarsborrel, op donderdag 11 januari in COMM, het vernieuwde Museum voor Commnunicatie in Den Haag. Met Japke-d. Bouma als gastspreker. Ik weet zeker dat ze ons een confronterende spiegel voor gaat houden. En… er zijn nog paar (gratis!) kaartjes beschikbaar.

Ik heb de afgelopen maanden gemerkt dat we als Logeion een gewilde danspartner zijn. Ik vind dat geweldig. Want, samen swingen is het leukste wat er is. En dat gaan we in 2018 doen met huidige en nieuwe partners. Bijvoorbeeld met Frankwatching om te kijken hoe we ons digitaal programma-aanbod kunnen versterken. Maar ook met alle partners van het Logeion Centrum voor Strategische Communicatie, die zich het afgelopen jaar zo ongelooflijk voor het vak hebben ingezet. En met wie we in 2018 wetenschap en praktijk nog dichter bij elkaar willen brengen. Daarnaast gaan we ook swingen met mensen, partners die nu nog aan de kant van de dansvloer zitten; andere beroepsverenigingen, vakinhoudelijke partners maar ook partners uit aanpalende vakgebieden. Zo wordt het nog leuker bij Logeion, nog interessanter en gaat het uiteindelijk nog meer swingen.