Logo Zoeken

Een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitzicht op 2018

20 december 2017De redactie

Dat het jaar weer snel voorbij is gegaan kan Folkert Reith, adjunct-directeur van Logeion, beamen. "Een Logeion-jaar lijkt wel twee keer zo snel te gaan als een kalenderjaar. En dat zegt veel over de rijkdom aan ideeën, de plannen en de ambities. Maar ook over alle initiatieven van betrokken leden die samenkomen en met elkaar worden verbonden in verenigingsverband", aldus Reith. Er is op het bureau heel wat veranderd, zo is in april de nieuwe directeur André Manning gestart. Hij kijkt terug op een goed Logeion-jaar: "Voor Logeion was 2017 denk ik een mooi en succesvol jaar. En ook een jaar waarin we de fundamenten hebben gelegd voor een nog mooier 2018, met onze leden, niet-leden en partners waarmee we samenwerken."

Vuurwerk_705x220.jpg

André Manning: "We hebben inmiddels een dijk van een programmering, die het komend jaar nog interessanter en verrassender wordt. We zijn daarnaast druk bezig om de brug tussen onderwijs en wetenschap aan de ene kant en de praktijk aan de andere kant verder te verstevigen. We hebben een stevige basis gelegd voor een duidelijker positionering van het communicatievak en van onze vereniging. Logeion is volop in beweging en aan het vernieuwen. En ik hoop dat het komende jaar nog meer communicatieprofessionals gaan inzien dat een lidmaatschap van Logeion een must is om te blijven leren en beter te worden in ons vak."

Folkert Reith: "De programmering is een belangrijke schakel, leden en niet-leden ontmoeten elkaar rondom een breed scala aan thema’s en vraagstukken. Het grootste deel van de 54 bijeenkomsten waren overtekend, de CommunicatieColleges en de Masterclasses bleken ook in 2017 zeer succesvol, alsook de Enter-the-firms en uiteraard het grote congres C-DAY met 620 bezoekers. De programmering is natuurlijk nooit ‘af’, het is continu werk in uitvoering samen met leden. Uiteindelijk is het doel dat we ieder jaar met gepaste trots achterom kunnen kijken naar een programmering die voldoet aan de eisen, die we als landelijke beroepsorganisatie hieraan stellen, namelijk: kwalitatief hoogwaardig, landelijk gespreid, voor starters en ervaren vakgenoten, divers qua werkvorm en in de volle breedte van het vak. Ik denk dat we als Logeion trots mogen zijn op elkaar en op de behaalde resultaten. En als we in 2018 net zoveel gas blijven geven als in 2017, kan het niet anders dan dat het nieuwe jaar het vak weer veel moois gaat brengen op het gebied van kennisontwikkeling en programmering."