Logo Zoeken

Een terugblik op de Vakimpuls 'Confronteren kun je leren!'

15 december 2017De redactie

Op donderdag 14 december vond de Vakimpuls ‘Confronteren kun je leren!’ plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het was een interactieve middag waarin Marco Doeser, zelfstandig MfN-registermediator en communicatieadviseur, aan de bijna 50 deelnemers handvatten, tips en inzichten gaf. Deze kun je gebruiken om beter om te gaan met conflicten die zowel op het werk als privé toepasbaar zijn. En dat is altijd handig!

Confronterenkunjeleren_landscape.jpg

Confronteren kun je leren. Daar heeft Marco alvast een begin mee gemaakt. Zo liet hij onder andere zien welke confrontatiestijlen er zijn en hoe je met elke stijl om kunt gaan. Ook vertelde Marco hoe je weerstand bij een ander, bijvoorbeeld bij je collega of partner, herkent. En hoe je vervolgens verbinding maakt met die persoon, om te voorkomen dat de confrontatie een conflict wordt. Verder had Marco het over onderwerpen als circulariteit, emotionele reflectie en het belief-system, het systeem van overtuigingen. “Ik vond het een leuke en interactieve bijeenkomst, met name omdat er veel vragen gesteld werden door de groep. Ik vond het ook goed van Marco dat hij filmpjes heeft gebruikt om voorbeelden van situaties te laten zien.”, zegt Nicole Testroote (Miles Research).

Heb je deze bijeenkomst gemist? Goed nieuws: hij wordt herhaald op donderdag 15 februari! Wil je hier bij zijn?
Meld je aan!