Logo Zoeken

Prikkels - Leden zijn ons kostbaarste bezit

8 november 2017André Manning

We hebben een drukke maand achter de rug; puntjes op de i zetten voor de laatste bijeenkomsten van 2017 en een succesvolle ledenwerfactie. Ruim honderd nieuwe leden die gebruik hebben gemaakt van de speciale actie en die er voor zorgen dat we ook in 2017 blijven groeien.

Andre Manning blog.jpg

Leden zijn ons kostbaarste bezit, ruim 3.500 op dit moment, waarvan een groot aantal veel tijd en energie steekt in de vereniging. Ze zitten in onze adviesraden en werkgroepen, geven colleges en masterclasses en helpen Enter-the-Firms mogelijk te maken. Deze werkbezoeken zijn populair en altijd heel snel volgeboekt. Want een kijkje achter de schermen van een bedrijf of organisatie waar je zelf weer iets van kunt leren is altijd een waardevolle investering. Vorige week nog waren tachtig communicatieprofessionals te gast in het Reiner de Graaf ziekenhuis in Delft. Daar was de directievoorzitter heel open over de wijze waarop ze de communicatieafdeling betrokken had bij de totstandkoming van de nieuwe ziekenhuisstrategie.

Een prominente plek voor digitale communicatie

Onze leden zijn cruciaal voor ons, omdat ze ons scherp houden bij de koers die we als Logeion moeten varen en wat we het communicatievak kunnen bieden. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Logeion-communicatietrends 2018/2019 die we eerder dit jaar hebben vastgesteld en een paar weken geleden hebben gedeeld. Het is dan heel mooi om te horen dat de eerste communicatieafdelingen al met deze trends aan de slag zijn gegaan.

Natuurlijk komen de trends ook terug in de programmering van 2018. Met name de trends die aansluiten op de actualiteit. Een grote rol voor digitale communicatie is hiervoor weggelegd. Dat sluit ook weer mooi aan bij de uitkomst van een online poll, die we een paar dagen geleden hebben gehouden. Je kan hier nog steeds op reageren: https://www.poll-maker.com/poll1933534x1DaF4153-51.Digitale communicatie, fake news, bots en trolls, SEO, data analytics, we gaan ze allemaal een plek geven in ons programma-aanbod voor het komende jaar. 

 

Terug van weggeweest – de Logeion nieuwjaarsborrel

Een leven lang leren, daar staan we als Logeion voor. Door en voor onze leden. Maar als verenging wil je ook iets extra’s bieden; een netwerk van mensen, collega’s en vrienden waar je gezellig een borrel mee drinkt om het over het vak te hebben of om gewoon even bij te praten. Daarom gaan we een oude traditie nieuw leven inblazen. In januari 2018 organiseren we opnieuw een #Logeion nieuwjaarsborrel.Details hierover volgen nog, maar houd er alvast rekening mee. Het nieuwe jaar gaan we sprankelend beginnen.