Logo Zoeken

Straks krijg ik reacties…

22 juni 2016Corine Rodenburg

LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, zelfs voor Tumblr heb ik een account. Het meest actief ben ik op Facebook en dan vooral privé.  En dat gebruik ik meer om bij anderen te snuffelen dan dat ik er zelf actief op post. In een ver verleden heb ik Twitter gebruikt voor het welbekende ‘vandaag doe ik dit’ geneuzel. Incidenteel retweet ik nu weleens een tweet. En met 4 volgers op Instagram en 0 blogs op Tumblr hoor ik zeker niet bij de actieve socialmediagebruikers. LinkedIn vind ik vooral een handig online adresboek.

Blog-Corine-bangvoorreacties.jpg

'Ik moet er meer mee doen' spookt al maanden door mijn hoofd. Social media is een ideaal middel om jezelf te laten zien, kennis te delen en mee te praten over wat je bezighoudt. Ik voelde me ook aangesproken door de oproep van Clarisse Buma in C:  “Toon eens wat bravoure; je bent het waard in de schijnwerpers te staan”. Het was dan wel niet gerelateerd aan het gebruik van social media, maar het kwam wel binnen. Ik wil graag van me laten horen en heb me daarom aangemeld bij de online redactie van Logeion. Het is de angst voor de reacties die me tegenhoudt. Dat maakt het persoonlijk en voel ik me kwetsbaar.

Temeer omdat ik ook voor mijn vak bezig moet zijn met social media. Waar ligt dan de grens tussen een post op persoonlijke titel of een post vanuit je functie bij je werkgever? Wat als ik iets roep, zeg of vind op persoonlijke titel en ik in de toekomst voor mijn werkgever (of opdrachtgever) het tegenovergestelde moet verkondigen? Hoe geloofwaardig ben ik dan? En vooral, wat als ik iets zeg wat veel negatieve reacties oproept? Dit soort vragen houden me tot dusverre tegen om actief te posten of mijn mening te geven.

Ondanks mijn twijfels heb ik voor mezelf het voornemen het gewoon te doen. Misschien lok ik daarmee een discussie  uit of moet ik een keer sorry zeggen tegen mijn werkgever. Met empathie en respect voor de mening van een ander moet ik een heel eind komen, geloof ik.

Ik hoor graag hoe anderen hiermee omgaan en ontvang ook graag tips!