Logo Zoeken

Mijn eerste heidag als voorzitter van Logeion Young Professionals

21 januari 2016Kaoutar el Oualid

Mijn eerste halfjaar als voorzitter van Logeion Young Professionals is voorbij gevlogen. Het afgelopen jaar heeft veel uitdagingen gekend en waardevolle inzichten opgebracht. Het is goed om hier bij stil te staan. Daarom organiseerden wij afgelopen zaterdag onze jaarlijkse heidag. Een dag waarop we niet alleen maar hard werken, maar ook stilstaan bij de mooie momenten die Logeion Young Professionals meemaakt. 

Young-Professionals.jpg

2016 #newyearnewgoals

Op onze heidag blikten we terug op onze activiteiten van 2015. Wat was een succes? Wat werkte minder goed? Waar kunnen we efficiënte verbeteringen doorvoeren? Zo hebben we onszelf afgelopen jaar 22 keer gepresenteerd op hogescholen en universiteiten, waarvan 7 keer met de College Tour. Hebben we een enthousiaste en actieve werkgroep opgezet die ons ondersteunt bij diverse activiteiten. Maar hebben we ook een borrel én een bijeenkomst moeten annuleren.

Met opgestroopte mouwen zijn we vervolgens aan de hand van verschillende werkvormen gaan brainstormen over komend jaar. Wat willen we bereiken? Op welke thema’s focussen we ons? En wat voor bijeenkomsten gaan we organiseren?

Van doel tot programma

De heidag stond in het teken van drie belangrijke speerpunten. Inspireren, verbinden en verrijken. Die vullen we in met de thema’s die we vorig jaar al vaststelden: innovatie in communicatie, persoonlijke ontwikkeling en netwerken. Waar de speerpunten en thema’s elkaar kruisen, ontstaat ons programma. De onderwerpen voor het komend half jaar hebben we vorig jaar al bepaald. De onderwerpen voor september 2016 tot september 2017 bepalen we de komende maanden.

Inspireren

Bij alles wat we doen, hebben we altijd aandacht voor inspiratie. Het zorgt voor nieuwe inzichten, motiveert tot creativiteit en geeft nieuwe energie. Komend jaar proberen we nog meer te inspireren. Een concreet voorbeeld is ons nieuwe Instagramaccount waarop we vanaf februari starten met #deweekvan. Ons account is steeds een week in handen van een young professional die ons meeneemt in zijn of haar werkweek. Zo brengen we de verschillende facetten van het communicatievak letterlijk in beeld. Want: hoe vaak sta jij met je mond vol tanden als iemand je vraagt wat je nu eigenlijk voor werk doet?

Verbinden

Young professionals aan elkaar binden, is het mooiste wat er is. We kunnen leren van elkaars ervaringen en elkaar inspireren met succes- en leerverhalen. Je bent immers nooit uitgeleerd. Leuk om te zien dat na afloop van onze bijeenkomsten en tijdens onze netwerkborrels mooie relaties ontstaan. Vriendschappen of sparringpartners onder young professionals, maar ook coachingsrelaties met seniors uit het vak. Dit laatste gaan we dit jaar extra ondersteunen. Hoe we dat precies gaan doen, horen jullie snel.

Verrijken

De kennis van young professionals in communicatie verrijken, is de derde rode draad door onze activiteiten. Je bent van ons gewend om vrijwel maandelijks deel te kunnen nemen aan een leerzame bijeenkomst of workshop. Daar gaan we natuurlijk gewoon mee door. Maar in de tussenliggende periodes willen we ook voorzien in jullie kennisbehoeften. We gaan daarom meer inzetten op het online delen van kennis. Door bijeenkomsten te verdiepen en verbreden, maar ook door met jullie in gesprek te gaan over actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

We hopen ook jou komend jaar weer te mogen inspireren, verbinden en verrijken. Via onze bijeenkomsten, onze blogs, op onze facebookpagina en met #deweekvan op Instagram. Heb je nog ideeën, suggesties of commentaar dat we mee moeten nemen in ons jaarplan? Dan ga ik daarover graag met je in gesprek.

Hopelijk tot snel!

Kaoutar el Oualid
Voorzitter Logeion Young Professionals