Logo Zoeken

Column C#7: De politie en mijn beste vriend

11 september 2015Noelle Aarts

Onlangs gingen we naar een studio in Hilversum om een filmpje op te nemen met Dennis Storm en Valerio Zeno ter promotie van de unieke en veelbelovende BSc Life Sciences en Communicatie in Wageningen.

Lognw_Noelle-Aarts-1.jpg

De opname was goed voorbereid, Dennis en Valerio bijzonder vriendelijk en professioneel, alles liep gesmeerd. Totdat we de studio uitliepen en ik er achter kwam dat mijn portemonnee weg was. Verloren, gestolen, en waar dan? Na een vruchteloze zoektocht in en om de studio zijn we naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen van vermissing. Zelden ben ik onvriendelijker ontvangen dan daar. Bij binnenkomst werden we meteen al toegesnauwd, omdat we niet snel genoeg in de gaten hadden dat we meteen aan de beurt waren. Vervolgens konden we nauwelijks ons verhaal doen, omdat ons steeds werd bevolen eerst goed te luisteren naar wat zij allemaal niet voor ons konden doen. Geen bewijs van aangifte leveren, geen notitie maken van het gebeuren, en vooral geen luisterend oor bieden.

Enigszins onthutst zijn we in de auto gestapt richting het oosten van het land. Bijna in Nijmegen werd ik gebeld door een vriendelijke Hilversumse meneer met de mededeling dat hij mijn portemonnee had gevonden in de buurt van de studio. ‘Mevrouw, die portemonnee van u lijkt wel een weekendtas. Alles zit er nog in. Ook uw Feyenoordpas. Hoe mooi is het de portemonnee te vinden van een Feyenoorder? Ik ben zelf ook lid van de club.’ Kippenvel: als Feyenoorder heb je overal vrienden en van je vrienden moet je het hebben. Niet van de politie in dit geval.

’s Avonds sprak Peter R. de Vries naar aanleiding van de moord op verpleegkundige Linda met Eva Jinek over problemen bij de politie. De politie is zwaar onderbemenst en overbelast, ze kunnen het werk niet meer aan en dat merk je op de politiebureaus, aldus Peter R.. Het grootste probleem is volgens hem dat de top van de politie het probleem niet onderkent en er dus niets aan doet. Mocht dat zo zijn, dan volgt hier een oproep aan de politie om problemen te benoemen. We helpen graag ze op te lossen en dat geldt ongetwijfeld ook voor onze veelbelovende communicatiestudenten!