Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Klimaatcommunicatie en social tipping points

maandag 13 mei 2024 van 15:30 uur tot 16:45 uur
Klimaat CommLab.jpg

Klimaatcommunicatie enkel gericht op gedragsbeïnvloeding van het individu volstaat al lang niet meer. Kun je met communicatie eigenlijk ook grotere groepen stimuleren om duurzamere keuzes te maken en daar structureel naar te handelen? Heb je misschien zelfs invloed op de snelheid van de gedragsverandering?

Grote veranderingen starten in kleine groepen. Om op veel grotere schaal beweging te krijgen naar groen gedrag, kun je als communicatieprofessional bijdragen aan het bereiken van social tipping points. Een sociaal kantelpunt is het moment dat een nieuwe norm in gedrag of houding een vlucht neemt, collectief wordt omarmd en daarmee als de standaard gaat gelden. Kortom: een omslagpunt met grote gevolgen.

Sara Wortelboer werkt als communicatieadviseur en klimaatpsycholoog aan de energietransitie voor diverse overheden. Ze richtte de Stichting Klimaatpsychologie op, een netwerk van psychologen die hun kennis inzetten voor een duurzame wereld.

In deze online vakimpuls gaat Sara in op de relatie tussen social tipping points en klimaatcommunicatie. Zij bekijkt samen met jou hoe deze zich tot elkaar verhouden. Daarbij gaat ze in op wat we kunnen leren van recent onderzoek over sociale veranderingen en sociaal gedrag. Ook neemt ze je mee in actuele projecten voor de overheid die inzicht geven in hoe dit kan werken in de praktijk.

Vragen die aan bod komen:
- Wat kun je als communicatieprofessional concreet doen om social tipping points effectief te versterken?
- Wat is nodig om social tipping points sneller te bereiken?

Over de sprekers

Sara Wortelboer.jpg

Sara Wortelboer

Sara Wortelboer werkt als communicatieadviseur en klimaatpsycholoog aan de energietransitie voor overheden. Ze richtte de Stichting Klimaatpsychologie op, een netwerk van psychologen die hun kennis inzetten voor een duurzame wereld. Ze geeft lezingen en workshops over klimaatcommunicatie en gedragsverandering voor het klimaat.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 28 april 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.