Logo Zoeken
Congres Arnhem

Congres: Polarisatie en leiderschap

woensdag 27 maart 2024 van 09:30 uur tot 16:30 uur

Locatie

Burgers' Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
shutterstock_1640407177.jpg

In een tijdperk waarin vertrouwen een kostbaar goed is geworden, is het cruciaal dat we de complexe dynamiek tussen polarisatie, macht, leiderschap en communicatie beter begrijpen. Hoe kunnen we effectief overtuigen en bruggen bouwen te midden van toenemende verdeeldheid?

Tijdens dit congres zorgen topsprekers voor diepgaande inzichten en praktische strategieën om deze uitdagingen aan te pakken. Want leiderschap in de context van polarisatie vereist een unieke set vaardigheden.

Een dag met gelijkgestemde professionals die streven naar positieve verandering in hun organisaties en gemeenschappen. Samen met hen en alle sprekers verken je concreet hoe je de kloven van polarisatie overbrugt en de weg vrijmaakt voor een inclusievere en effectievere vorm van leiderschap.

Sprekers en thema's
Bart Brandsma – De dynamiek van het wij-zij denken
Genieke Hertoghs – Polarisatie: alles is waar!
Guido Rijnja – Dilemmalogica: over wat partijen uiteen drijft én verbindt
Jesse Segers – De dans van leiderschap: positie kiezen in een polariserend landschap
Amara van der Elst – De kracht van spoken word

Dit congres is een samenwerking van Logeion met Verhaal met Impact. Je vindt alle informatie over het programma, sprekers en het kopen van je ticket(s) als Logeion-lid op de website van Verhaal met Impact.

(voor dit congres is de Logeion-Waardebon niet geldig)

  logo VMI

Over de sprekers

amara-vertical-scaled-1-600x600.jpg

Amara van Elst

Amara is spoken word artiest en heelt, verbindt en verbreedt via woord, ritme en beweging. Ze brengt vuur op podia. Nederland zag haar al twee keer stralen op TV waar ze onder meer indruk maakte met een optreden op 4 mei op de Dam.
Bart-534x534.jpg

Bart Brandsma

Bart is praktisch ingesteld filosoof. Hij verdiept zich in het fenomeen polarisatie en werkt met tal van professionals, met ministers, burgemeesters en politie in binnen- en buitenland. Hij is gerenommeerd adviseur in Europa voor zijn Denkkader Polarisatie.
foto Genieke.jpg

Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs is founding parent van het gedachtegoed Subconscious Impact. Een visie én set met concrete technieken om een ander te bereiken in het onbewuste brein. Door het toepassen van het gedachtegoed kun je verbinding, motivatie, eigenaarschap en zelfs gedragsverandering op gang brengen bij een ander. Genieke is keynotespreker, auteur van 'Impact: de kracht van onzichtbare invloed (2018)' en 'Don’t push me! Hoe je mensen wél beweegt!’ (2023). Haar organisatie Subconscious Impact leidt professionals op in dit gedachtegoed. Ook was zij drie jaar lang bestuurslid van Logeion (2013-2016).
Foto Guido Rijnja.jpg

Guido Rijnja

Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand.
Jesse Segers klein.jpg

Jesse Segers

Jesse Segers is rector van Sioo, een interuniversitair centrum voor veranderings- en organisatiekunde in Nederland en bijzonder hoogleraar aan de Exeter Universiteit (VK). Hij is tevens gastprofessor aan verschillende andere buitenlandse onderwijsinstellingen.

Burgers' Zoo

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH ARNHEM
Bekijk op Google Maps

Openbaar vervoer
Burgers' Zoo is heel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Elk kwartier vertrekt buslijn 3 vanaf station Arnhem naar Burgers' Zoo. Je stapt met deze bus recht voor de deur van het park uit. Plan je reis vooraf met 9292.nl

Parkeren
Burgers’ Zoo beschikt over een groot parkeerterrein naast de hoofdingang. Vanuit hier ben je binnen enkele minuten in het park. Aan de kassa kun je een parkeerkaart à €8 kopen.

Klik hier voor meer informatie op de website van Burgers' Zoo