Logo Zoeken
College Amsterdam

Logeion eindejaarscollege 2023: Over de grote uitdagingen voor ons vak in 2024 (= volgeboekt!)

dinsdag 19 december 2023 van 14:30 uur tot 17:00 uur

Locatie

VU Griffioen Theater
De Boelelaan 1111
1081 HV Amsterdam
2023 2024.jpg

Als het jaar bijna voorbij is, kijken we meestal nog even achterom. In dit eindejaarscollege brengt Betteke van Ruler juist het nieuwe jaar in beeld. Wat zijn de uitdagingen voor het communicatievak in deze turbulente tijd waarin onrust, wantrouwen en digitalisering niet weg te denken zijn? Waar liggen de kansen voor het communicatievak en hoe maak jij in je werk als communicatieprofessional dan het verschil?

Veel organisaties zitten in zwaar weer. Als communicatieprofessional wil je alle zeilen bijzetten. Denk aan wantrouwen bij stakeholders over de goede bedoelingen van je organisatie of argwaan over producten en diensten. Prijsverhogingen, nieuwe verhoudingen in de politiek, actiegroepen naar de rechter, geopolitieke onrust. Digitalisering die het (samen)werken verandert en Artificial Intelligence die werkelijkheid en fictie haast ongemerkt mengen.

Het is nogal wat. Kunnen we dat allemaal met communicatie oplossen? Nee. Maar het levert wel een groot aantal kansen op voor het communicatievak. In dit eindejaarscollege geeft Betteke van Ruler haar visie op hoe we in 2024 nieuwe uitdagingen kunnen aangaan. Haar motto: Verander de wereld, begin bij de communicatie.


Gratis voor alle deelnemers: 

      SCF II nw boek Betteke

Strategisch communicatie frame II - De standaard voor zinvolle actie van Betteke van Ruler. Alle deelnemers ontvangen dit nieuwe boek na afloop van het college.

Programma Eindejaarscollege:
14:00 - 14:30     Inloop met koffie en thee
14:30 - 15:30     Deel 1
15:30 - 16:00     Pauze en verfrissing
16:00 - 17:00     Deel 2
17:00 - 17:30     Napraten met drankje

Over de sprekers

betteke-van-ruler-poging2.jpg

Betteke van Ruler

Betteke van Ruler is emeritus-hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft een lange carrière achter de rug, eerst als communicatieprofessional, daarna als docent communicatie in het hbo en sinds 1996 als wetenschapper. In de loop van de tijd heeft zij talloze boeken en artikelen gepubliceerd over het communicatievak. Haar laatste boek 'Strategisch communicatie frame II' verscheen in november 2023. In 2014 is de Van Ruler Academy opgericht waarin ze een brug slaat tussen theorie en praktijk. Betteke van Ruler is tevens erelid van Logeion.

VU Griffioen Theater

De Boelelaan 1111
1081 HV AMSTERDAM
Bekijk op Google Maps

Het college is in de Grote Zaal van het VU Griffioen Theater. Dit theater bevindt zich in het Nieuwe Universiteitsgebouw (NU gebouw) op de VU-campus aan De Boelelaan 1111 in Amsterdam Zuid.

Na je registratie loop je zo Bar Boele in, waar voorafgaand aan het college koffie en thee voor je klaar staat. 

Openbaar vervoer
Vanaf NS Station Amsterdam Zuid loop je in ca. 12 minuten naar VU Griffioen. Plan je reis met het OV vooraf via 9292.

Parkeren
Je kunt (betaald) parkeren in de parkeergarage onder het NU-gebouw. Er is plek voor 600 auto’s en er zijn 24 laadplekken voor elektrische auto’s.
Route: volg de borden naar P3 VU Campus. Stel je navigatieadres in op: Van der Boechorststraat 5a, 1081 BT Amsterdam.

Klik hier voor uitgebreide informatie op de website van VU Griffioen als je met de auto komt.

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 95,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 47,50
Niet-leden: € 185,00

Prijzen zijn exclusief btw. Inclusief het boek 'Strategisch Communicatie Frame II'. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 5 december 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.