Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Audiovisuele verteltechnieken: een verhaal komt tot leven

dinsdag 28 juni 2022 van 16:00 uur tot 17:30 uur
Zcene - clapperboard_705x220.jpg

Niets is zo krachtig als een verhaal in bewegende beelden. Bewegende beelden brengen je verhaal tot leven, dus waarom zou je ze als communicatieprofessional niet vaker gebruiken om het verhaal van jouw organisatie te vertellen? Met andere woorden: hoe zet je video in als effectief onderdeel van de middelenmix bij het behalen van je communicatiedoelstelling?

Danjel van den Hoogen (regisseur, editor en partner) en Henjo Guitjens (communicatiestrateeg en scriptschrijver) van Zcene Moving Stories helpen je in anderhalf uur op weg. Beiden hebben jarenlange ervaring in het produceren van opdrachtfilms waarmee zij vele (inter)nationale prijzen hebben gewonnen. Je leert wat wel of niet werkt, en je krijgt een overzicht van audiovisuele verteltechnieken, met aansprekende voorbeelden uit binnen- en buitenland.

Je ontdekt onder meer:
- de kracht van animatie en wanneer je het gebruikt;
- hoe en wanneer je effectief drama inzet;
- waar een goed script aan voldoet;
- hoe een goede briefing aan een productiebedrijf eruit ziet;
- en natuurlijk: wat een videoproductie mag kosten.

Programma
16.00 - 16.05     Welkom en introductie
16.05 - 17.15     Vertel je verhaal in bewegend beeld
17.15 - 17.30     Q&A

Over de sprekers

Danjel van den Hoogen_200x200.jpg

Danjel van den Hoogen

Danjel is in 2007 bij Zcene begonnen als stagiaire tijdens zijn opleiding aan de HKU, ruimtelijke multimediale vormgeving. En hij is niet meer weggegaan. Volgens hem voelt het Zcene team een vriendengroep, met ook die sfeer. Het voelt niet als werk. Hij heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van editor tot regisseur, maar kan nog steeds genieten van het in de editing tot op de split second fine-tunen van een programma of het animeren van een ingewikkeld vraagstuk.
LOGNW_Henjo Guitjens_vierkant.jpg

Henjo Guitjens

Henjo is een zeer ervaren communicatie expert. Begonnen als scriptschrijver bij Toonder Studio’s heeft hij jarenlang een eigen mediaproductiebedrijf gehad. Daarna werkte hij meer dan 15 jaar bij Publicis Consultants | Van Sluis (later MSLGROUP), waarvan 5 jaar als CEO. Henjo heeft een breed scala aan ondernemingen en overheden geadviseerd over hun communicatiestrategie. Maar de creatieve uitdagingen bleven lonken en daarom stapt hij over naar Zcene Moving Stories. Hier combineert hij strategisch communicatie advies met creatieve concepten en altijd met een verhaal als uitgangspunt.

Prijzen

Niet-Leden
€ 39,50

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
Leden: € 19,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 39,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 20 juni 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.