Logo Zoeken
Online

ONLINE: Dilemmalogica, de thema’s op tafel! – Guido Rijnja

maandag 29 november 2021 van 19:00 uur tot 21:00 uur
Dilemmalogica_705x220.jpg

Deze bijzondere online bijeenkomst is een coproductie van Logeion en Platform Communicatie Rotterdam (PCR).

De overheid, maar ook veel bedrijven, nemen beslissingen die grote groepen mensen raken maar die soms ook lastig zijn uit te leggen. Door inzicht te geven in de dilemma’s en mensen te betrekken bij de menings- en besluitvorming, kweek je meer begrip voor de uiteindelijke keuzes, en boor je onvermoede kennis aan.

Op 29 november 2021 staat ons een fantastische avond te wachten over ‘dilemmalogica’. We laten ons inspireren door dr. Guido Rijnja én we gaan concreet aan de slag met dit vernieuwende gedachtengoed. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die bij, voor of met de overheid te maken heeft!

Deze bijzondere online bijeenkomst is een coproductie van Logeion en Platform Communicatie Rotterdam (PCR)

De overheid, maar ook veel bedrijven, nemen beslissingen die grote groepen mensen raken maar die soms ook lastig zijn uit te leggen. Door inzicht te geven in de dilemma’s en mensen te betrekken bij de menings- en besluitvorming, kweek je meer begrip voor de uiteindelijke keuzes, en boor je onvermoede kennis aan.

Op 29 november 2021 staat ons een fantastische avond te wachten over ‘dilemmalogica’. We laten ons inspireren door dr. Guido Rijnja én we gaan concreet aan de slag met dit vernieuwende gedachtengoed. Drie communicatieprofessionals van de gemeente Rotterdam leggen een ingewikkelde casus voor, we gaan ontdekken of dilemmalogica een oplossingsrichting brengt. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die bij, voor of met de overheid te maken heeft!

Over dilemmalogica
Open en transparant communiceren is geen keuze; het is wat de samenleving van organisaties verwacht. Dilemmalogica beoogt om enerzijds het gesprek te voeren over de spanningen die met de besluitvorming samenhangen en anderzijds om het beleid vorm te geven.

Inmiddels is dilemmalogica terug te zien in steeds meer communicatie en communicatief handelen van de Rijksoverheid. De methodiek is goed bruikbaar voor elke organisatie die te maken heeft met kritische burgers, consumenten en stakeholders. Ook bedrijven dus.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de persoonlijke uitnodiging van Guido Rijnja.


        logo PCR

Over de sprekers

Foto Guido Rijnja.jpg

Guido Rijnja

Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand, en gebruikte daarvoor veel Rotterdamse praktijkvoorbeelden (www.genietenvanweerstand.nl). Guido werkte dan ook bij de gemeente Rotterdam, en maar liefst twee maal: begin jaren negentig als woordvoerder van het college en tussen 2010 en 2013 als adviseur bij de bestuursdienst. Vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied communicatie is hij erelid van beroepsvereniging Logeion.
Foto Huug Barendrecht.jpg

Huug Barendrecht

Huug Barendrecht is voorzitter van Platform Communicatie Rotterdam en werkzaam als partner bij communicatiebureau HollandSpoor. Nieuwsgierig, onderzoekend en persoonlijk. Is ervan overtuigd dat er meer dan voldoende motivatie aanwezig is om organisaties in beweging te krijgen, de truc is hoe je dit proces in gang zet en houdt. Houdt van zeilen, liefst scherp aan de wind. We ontwikkelen communicatieoplossingen: van advies tot uitvoering. Dit doen we met een scherp oog voor de organisatiestrategie. Dat maakt onze oplossingen relevant. Dat is wat ons bindt en onze opdrachtgevers in ons waarderen. Theorie en praktijk. Denken en doen. Dat kenmerkt ons.
Karin Nettenbreijers.jpg

Karin Nettenbreijers

Karin Nettenbreijers werkt sinds 2020 voor de gemeente Rotterdam als portefeuillehouder communicatie voor de opgaven duurzaamheid, milieu en groen. Dit omvat o.a. onderwerpen als energietransitie, pilotproject aardgasvrije wijken, MVI, klimaatadaptatie en gezonde leefomgeving. Eerder werkte ze in het bedrijfsleven, voor diverse stichtingen en voor haar eigen bedrijf voor toekomstgericht basisonderwijs. Duurzaam innoveren, denken vanuit de bewoners/klanten, een leven lang leren en een betere wereld voor onze kinderen nalaten is een greep uit haar kijk op werkplezier.
Lydia Hameeteman.jpg

Lydia Hameeteman

Lydia Hameeteman is strategisch adviseur Gebiedsaanpakken en werkt sinds 2016 met veel enthousiasme voor het programma Rotterdam Aardgasvrij. Zij heeft zich met name ingezet om de eerste bestaande wijk in Rotterdam voor te bereiden op aardgasvrij. En met succes: 70% van de particuliere eigenaren doen mee! Dit resultaat is recent bekroond met de Warmtetransitiemaker award tijdens het Nationale Warmte Congres 2021. Lydia neemt ons mee in haar werk met en voor de wijk, inclusief het dilemma van de gemeente en de bewoners.

Prijzen

Niet-Leden
Inclusief buffetmaaltijd + netwerkborrel
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 21 november 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.