Logo Zoeken
Online

Werken aan diversiteit & inclusie: de rol van de communicatieprofessional

donderdag 29 april 2021 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Diversiteit en inclusie_705x220.jpg

Steeds meer organisaties maken diversiteit en inclusie speerpunt van de strategie. Deels vanuit een moreel gevoelde verplichting. Maar vooral omdat men zich realiseert dat een diverse en inclusieve organisatie beter functioneert. Wanneer is er sprake van mooipraterij of een echt structureel streven naar diversiteit en inclusie?

Huib Koeleman (Orange Otters Verandercommunicatie) en Marisca Kensenhuis (adviseur interne communicatie en verandering) nemen je mee langs de cruciale stappen. Je ontdekt welke rol jij als communicatieprofessionals hierin kunt spelen.

Voel jij je thuis in je organisatie? Zo ja, geldt dat voor iedereen? Steeds meer organisaties maken diversiteit en inclusie speerpunt van de strategie. Deels vanuit een moreel gevoelde verplichting. Maar vooral omdat men zich realiseert dat een diverse en inclusieve organisatie beter functioneert. Er is meer ruimte voor verschillende meningen en medewerkers voelen zich meer gehoord en verbonden.

Wanneer is er sprake van mooipraterij of een echt structureel streven naar diversiteit en inclusie? En: welke rol kunnen communicatieprofessionals hierin spelen?

Huib Koeleman (Orange Otters Verandercommunicatie) en Marisca Kensenhuis (adviseur interne communicatie en verandering) nemen je mee langs de cruciale stappen. Van het creëren van bewustwording, het met elkaar erover praten en de rol van leidinggevenden tot een check op de structuren en systemen in de organisatie: wat houdt inclusie tegen? Vanzelfsprekend met veel aandacht voor de interne communicatie: inspiratie voor campagnes, aandacht voor het gebruik van woord en beeld etc.

 Aan de orde komen:

  • Hoe divers is jouw organisatie? Een spiegel!
  • Waarom diversiteit zonder inclusie niet werkt
  • De rol van onbewuste (voor-)oordelen
  • Tips voor concrete acties die je als communicatieprofessional kunt nemen om diversiteit en inclusie te bevorderen
  • Reflectie: wat kan de beroepsvereniging doen


    Deze Online Vakimpuls is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Orange Otters.
    1920x1080_orangeotters1 LOGO.jpg.crdownload

Over de sprekers

LOGNW_Huib Koeleman_vierkant.jpg

Huib Koeleman

Huib is medeoprichter van Orange Otters Verandercommunicatie en is specialist interne communicatie en verandering. Huib heeft diverse boeken en blogs op zijn naam staan, waaronder de standaardwerken ‘Interne Communicatie’ en ‘Interne communicatie bij verandering'. Hij houdt zich ook bezig met de vraag: hoe gaan we om met diversiteit en inclusie? Als docent én trainer deelt Huib zijn kennis en ervaring over interne communicatie bij Van der Hilst Communicatie. Huib is naast zijn werk voorzitter van Roze Filmdagen | Amsterdam LGBTQ Film Festival.
Marisca profielfoto.jpg

Marisca Kensenhuis

Marisca werkt als adviseur interne communicatie en verandering. Na vele jaren als communicatiemanager bij KLM en Transavia heeft ze nu haar eigen adviespraktijk. Marisca is gedreven, nieuwsgierig en enthousiast, in staat om bruggen en relaties te bouwen tussen culturen en organisaties.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Voor deze Online Vakimpuls is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 17,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 21 april 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.