Over IC Eyeopeners - Differentiatie in interne communicatie: moet het omdat het kan?

IC Eyeopeners - Differentiatie in interne communicatie: moet het omdat het kan?

Zijn verschillende generaties in een organisatie een verrijking of zorgen die voor onoverbrugbare verschillen in aanpak en beleving? En helpen data ons die verschillen te overbruggen? Hoe dan ook bepalen medewerkers zelf steeds vaker hun kanaal. Hoe ga je daar als interne-communicatiespecialist mee om? Hoe bereik je je collega’s nog? En moet je extern social-mediagebruik van je collega’s willen controleren?

Als je op generatiemodellen afgaat, steken vooroordelen als 'oudere medewerkers maken geen gebruik van interne sociale media' snel de kop op. Peter Haan (Evolve) weet hoe en waar je medewerkers kunt bereiken. Je kunt je de vraag stellen of de aard van de organisatie waarbinnen deze opereert niet veel relevanter is voor de stijl van communiceren met je medewerkers. Bij een verzekeraar of universiteit werken andere typen medewerkers dan in een commerciële organisatie of een start-up. Eveline Berende (Preventned) vertelt dan ook liever het echte verhaal van diverse generaties. Volgens Bea Aarnoutse (PROOF) is het simpel: happy customers komen als een organisatie werkt aan happy employees. De ‘employee journey’ helpt daarbij, van welke generatie dan ook. Rob Speekenbrink  (Noscura) gaat in op de vraag hoe generaties medewerkers omgaan met het extern gebruik van sociale media.

Is gerichte gegevensanalyse (datamining) wellicht het antwoord? Er zijn immers steeds meer mogelijkheden om door gebruiksanalyses van interne (sociale) media beter te differentiëren. De ‘mail to all’ heeft zijn tijd wel gehad. Maar omdat het kan, moet het ook? Zijn organisaties wel bereid te investeren? En wat betekent dat voor de eerder genoemde generatiemodellen? Zijn die dan nog van toegevoegde waarde? Gastheer Camiel van Asch (MediaMyne) licht toe.

Tijdens de IC-Eyeopeners op 22 november aanstaande dompelen we je onder in oude, nieuwe, vernieuwde en vernieuwende inzichten op dit terrein.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 150,00

Kostenoverzicht:
Leden:  75,00
Young Logeion: € 37,50
Niet-leden: € 150,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 14 november 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen