Over Stakeholdermanagement (wegens succes herhaald)

Stakeholdermanagement (wegens succes herhaald)

Maak vrienden voordat het nodig is

Communicatieprofessionals krijgen steeds vaker vragen op het vlak van stakeholdermanagement. Hoe leggen we de verbinding met de samenleving? Hoe zetten we de dialoog in? Het zijn actuele kwesties. Tegenwoordig zijn organisaties pas echt succesvol als ze – binnen en buiten – alle belanghebbenden bij hun strategie betrekken: medewerkers, klanten, aandeelhouders en de samenleving in 
het algemeen. Organisaties die hun netwerken goed onderhouden, presteren immers duurzaam beter dan organisaties die dat niet doen. Hun les: de beste manier om vrienden te maken, is door er één te zijn.

Toch besteden veel organisaties te weinig aandacht aan hun stakeholders. Te vaak worden zij verwaarloosd, niet begrepen of niet betrokken. Organisaties worden daar­ door steeds vaker verrast door kritische stakeholders die zich niet (meer) betrokken voelen en in verzet komen. Hun aantal groeit en hun invloed neemt toe. Reputatieschade ligt op de loer. Zonder maatschappelijk draagvlak slagen bestuurders er niet in hun organisatiedoelstellingen te realiseren.

Paul Stamsnijder (oprichter van de Reputatiegroep), leert je tijdens deze Vakimpuls dat door te investeren in de waarde van relaties, je kunt bouwen aan voorkeur en vertrouwen. Hiervoor zijn de verwachtingen van alle stakeholders een belangrijke sleutel. Tijdens deze Vakimpuls leer je hoe je stakeholdermanagement inzet in je communicatie- en organisatiebeleid. Leer meer over:

  • Hoe stakeholdermanagement de reputatie van een organisatie kan maken en breken;
  • De voorbeelden van winnaars: de best practices in het vakgebied;
  • Praktische tips voor jou als strategisch communicatieprofessional.


Paul Stamsnijder is oprichter van de Reputatiegroep, bedrijfsadviseur, toezichthouder en auteur van 'Stakeholdermanagement: start met wie' (2016). 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden:  57,50 
Logeion Young Professionals: € 28,75
Niet-leden: € 115,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 5 maart 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen