Logo Zoeken
Online

Aan de slag met de Toolkit Omgevingswet

woensdag 2 juni 2021 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Toolkit Omgevingswet_705x220.jpg

Vanaf 2022 komen alle regels voor ruimtelijke ontwikkeling samen in de Omgevingswet. Ga jij vanuit jouw praktijk aan de slag met de Omgevingswet en zoek je hulp bij het opzetten van communicatie met jouw doelgroepen? In deze zeer interactieve Online Vakimpuls krijg je inzicht in hoe je handig gebruik kunt maken van de Toolkit Omgevingswet, een online platform met informatie en communicatiemiddelen over de Omgevingswet die je vrij kunt gebruiken. Daarnaast nemen we je mee in de landelijke online campagne over de Omgevingswet en ontdek je welke uitdagingen je tegenkomt als je met zoveel partijen aan één wet werkt. Esther Pastoors is als communicatie- en participatieadviseur betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet, en projectleider van de Toolkit en de landelijke online campagne.

(Voor deelname aan deze Online Vakimpuls is kennis over de Omgevingswet niet nodig)

Vanaf 2022 komen alle regels voor ruimtelijke ontwikkeling samen in de Omgevingswet. Ga jij vanuit jouw praktijk aan de slag met de Omgevingswet en zoek je hulp bij het opzetten van communicatie met jouw doelgroepen? Om communicatieadviseurs bij overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties daarbij te helpen is sinds een jaar de Toolkit Omgevingswet beschikbaar: een online platform met informatie en communicatiemiddelen over de Omgevingswet die je vrij kunt gebruiken.

Hoe kan de Toolkit jou helpen?
In deze zeer interactieve Online Vakimpuls geeft Esther Pastoors jou inzicht in hoe de Toolkit werkt en hoe jij er handig gebruik van kunt maken. Esther is sinds 2018 als communicatie- en participatieadviseur betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet, en o.a. projectleider van de Toolkit Omgevingswet en de landelijke online campagne Omgevingswet.

Landelijke campagne Omgevingswet
Je wordt meegenomen in de uitdagingen van de landelijke online campagne Omgevingswet. Hoe organiseer je zo’n campagne? Waar loop je tegenaan als je met zoveel partijen aan één wet werkt? Onder begeleiding van Merlijn Wessels (senior adviseur Osage) toetsen we gezamenlijk een aantal boodschappen in deze campagne. Werken de boodschappen en zou je verder klikken? Waar zitten de verbeterpunten? We gaan met elkaar op zoek naar, en in discussie over de kern van de Omgevingswet.

Benieuwd naar de Toolkit? Klik hier alvast voor meer inspiratie!

Over de sprekers

Esther Pastoors_200x200.jpg

Esther Pastoors

Esther Pastoors heeft bij diverse overheden ervaring opgedaan in communicatievraagstukken en het opzetten van participatieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan Ruimte voor de Rivierprojecten langs de IJssel en aan het upgraden van de kustzone tussen Hoorn en Amsterdam in samenwerking met gemeenten, provincie en natuur- en milieuorganisaties. Sinds 2018 is zij als communicatie- en participatieadviseur betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet, waar zij o.a. projectleider is van de Toolkit Omgevingswet en de landelijke online campagne over de Omgevingswet.
Merlijn Wessels_200x200.jpg

Merlijn Wessels

Merlijn Wessels is van huis uit journalist en heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, projectleider, copywriter en community-manager bij met name de overheid. Vertaalt complexe maatschappelijke vraagstukken naar eenvoudige en toegankelijke communicatie, momenteel vanuit communicatie OSAGE. Merlijn: “Bij OSAGE vinden we dat dienstverlening nooit om processen of regels moet draaien, maar om mensen. Die willen zich gehoord en gezien voelen. Juist als het over ingewikkelde of gevoelige zaken gaat. Wij ontwerpen daarom menselijke interactie en toegankelijke communicatie, waarbij we naar de ‘ultieme eenvoud’ streven. Begrijpelijk. Toegankelijk. Inclusief. Als (bijna) iedereen het snapt én de oplossing is ook nog effectief, dan is onze missie geslaagd.”

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Voor deze Online Vakimpuls is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 17,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 25 mei 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.