Logo Zoeken

De vijf finalisten van de Galjaardprijs 2023 zijn bekend

3 oktober 2023De redactie

Vorige week mochten de tien genomineerde organisaties hun project pitchen aan de jury van de Galjaardprijs. Onder leiding van voorzitter Friso Fennema werd na een lange, verrijkende dag bepaald wie dit jaar de vijf finalisten zijn. Lees verder en kom erachter wie de kansmakers van 2023 zijn!

Vijf finalisten Galjaardprijs23 1340x894px.jpg

Ieder jaar kunnen communicatieprofessionals die werkzaam zijn in de publieke sector hun eigen project inschrijven voor de Galjaardprijs. De onafhankelijke award voor hét communicatieproject met een relevante, maatschappelijke bijdrage wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Nationaal Congres voor Publieke Communicatie (PubCom). Dit jaar schreven verschillende partijen hun initiatief in voor deze unieke prijs en daarmee een welverdiend plekje in de spotlights ten midden van communicatieprofessionals door heel Nederland. 

Finalisten Galjaardprijs 2023

Onderstaande organisaties en instanties hebben deze kans met beide handen aangepakt. Inmiddels heeft de vakjury alle inzendingen beoordeeld en zijn de finalisten bepaald. Dit jaar bestaat de vakjury uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Annette Klarenbeek, Arjen van Leeuwen en Anne Hofstede (winnaar Galjaardprijs 2022 met de inzending ‘Ik Wil Een Schoon Pensioen’).

En dit zijn de finalisten

Organisatie Project
Gemeente Zaanstad
Zaanse jongeren betrekken bij de lokale democratie – de burgemeester als influencer met inhoud. Een project met als doel de afstand tussen de overheid en jeugd te verkleinen.
Politie Eenheid Rotterdam Operation CookieMonster. Een project gericht op het bestrijden van cybercrime en identiteitsfraude.
Gemeente Eindhoven De Eindhovense Klusbus. Een project waar gratis kleine energiebesparende maatregelen worden aangebracht bij bewoners in geselecteerde buurten.
Gemeente Delft en Concepteurs  Nieuw Riool in Tanthof-Oost. De Vogelbuurt West in Delft wordt in 2023 volledig opengebroken, omdat de riolering moet worden vervangen. Na deze werkzaamheden wordt de buurt opnieuw ingericht. Bewoners uit de buurt kregen de kans om hiervoor hun wensen door te geven via een app.
Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

'Op zoek naar Chef Porto'. Bewustwording creëren van de cruciale rol van landmobiele communicatie
(portoverkeer) en het belang van goed frequentiegebruik. Om storing en uitval van landmobiele communicatie te voorkomen.

Uitreiking en Publieksprijs
Op 2 november zal de winnaar van de Galjaardprijs 2023 tijdens PubCom23 bekend worden gemaakt. Daarnaast wordt er tijdens dit congres een Publieksprijs uitgereikt aan één van de bovenstaande initiatieven. Vakgenoten kunnen hun stem uitbrengen en bepalen gezamenlijk wie deze award mee naar huis neemt. Vanaf 17 oktober is stemmen op de Publieksprijs mogelijk via www.pubcom.nl.

Wil jij bij de uitreiking van de Galjaardprijs zijn en jezelf een dag onderdompelen in het thema ‘Luisteren!' tijdens PubCom23? Meld je dan nu aan voor het congres!

Meer info & tickets voor PubCom23