Logo Zoeken
Logeion

C#5: Die tijd van het jaar...

12 juli 2023Sander Grip

De felle zonnestralen die je huid doen opwarmen en die de ijsklontjes in je glas binnen de kortste keren doen smelten: onder het jaargetijde van rust en 'even een tandje minder' komt niemand uit. Ook Sander Grip, hoofdredacteur van vakblad C, deelt zijn kijk op deze mooie periode in de meest recente editie van het vakblad.

Zomerbal.jpg

Voortjakkerend in ons altijd drukke bestaan komt daar altijd zomaar ineens, uit het niets, dat moment. De kinderen blijken aan de zomervakantie begonnen te zijn. En bij puberende middelbare scholieren komt dat moment ook nog eens weken eerder dan op de lagere school. 

Eigenlijk weet ik dat wel, maar het is net als met die studiedagen. Ik doe of ze er niet zijn en ineens zit ik met een huis vol kinderen op een dag dat ze eigenlijk altijd naar school zijn. Het is dan de kunst de chaos te omarmen en er iets leuks van te maken. En in de tussentijd toch ook te proberen mijn to-do-lijst - met al die punten waarvan ik wist ze allang weggewerkt hadden moeten zijn - te doen slinken. 

Het mooie van deze tijd van het jaar is dat die vakantie zich altijd onherroepelijk opdringt. Je kunt het niet negeren. En zo word ik gedwongen om de versnelling in een lagere stand te zetten en me over te geven aan de chaos, aan het fijne weer, aan een goed glas wijn in de voortuin en aan de zwoele avonden in het zachte schemerlicht. 

Na een periode vol kennis opdoen en ervaringen rijker worden, kan ik heel even uitrusten. En jullie hopelijk ook. Met een terugblik op C-day, mooie inhoudelijke stukken en een paar héél fijne tips voor podcasts. En wees intussen gerust: de volgende C maken we gewoon. Alleen wel net in die iets lagere versnelling. 

Wegens een drukfout zijn zowel de inhoudsopgave als ook de column van Sander uit C#5 enkel online zichtbaar. 

Lees C#5 online