Logo Zoeken
Logeion

De kandidaten voor de ledenraad zijn bekend

21 februari 2023De redactie

Tweeëntwintig communicatieprofessionals hebben zich kandidaat gesteld voor de nieuwe ledenraad van Logeion. Het bestuur van Logeion is opgetogen over het aantal aanmeldingen van betrokken leden die zich in willen zetten voor het communicatievak en de vereniging.

Ledenraad kandidaten 2023.jpg

Tegenkandidaatstelling
Tegenkandidaten kunnen zich tot en met 5 maart aanmelden. Er bestaan twee categorieën kandidaten in de ledenraad: kandidaten uit provincies en kandidaten uit ledengroepen. Tegenkandidaten uit provincies moeten 25 handtekeningen van leden uit de betreffende provincie verzamelen om zich als tegenkandidaat te kunnen aanmelden. Tegenkandidaten uit ledengroepen moeten 10 handtekeningen van leden uit de betreffende groepering verzamelen om zich als tegenkandidaat te kunnen aanmelden. Je kunt je alleen als tegenkandidaat aanmelden voor provincies of ledengroepen waar maar één persoon zich voor heeft kandidaat gesteld. 

Stemmen
Logeion-leden kunnen van maandag 6 maart t/m vrijdag 17 maart via de Logeion-website stemmen op de kandidaten en eventuele tegenkandidaten. Op dinsdag 21 maart wordt de samenstelling van de ledenraad met alle leden gedeeld.

Over de ledenraad

De ledenraad komt in de plaats van de algemene ledenvergadering en heeft een toezichthoudende, sturende en adviserende rol richting het bestuur. De ledenraad is het hoogste bestuurlijk orgaan binnen Logeion. Samen met het bestuur is de ledenraad verantwoordelijk voor de strategische koers van de vereniging. Het bureau is verantwoordelijk voor de uitvoering.