Logo Zoeken
Logeion

Jos Govaart is beoogd voorzitter van Logeion

28 november 2022De redactie

Het bestuur draagt Jos Govaart (41) voor als nieuwe voorzitter van Logeion. Hij wordt volgens planning tijdens de algemene ledenvergadering van 30 november aanstaande officieel benoemd. Govaart is oprichter en managing director van het communicatiebureau Coopr. Hij volgt Wieneke Buurman op, die na bijna 7 jaar de voorzittershamer overdraagt.

Bestuurshamer 950x635.jpg

Verbreding richting corporate en private sector
De beoogd voorzitter kijkt met een open blik naar de toekomst van de beroepsvereniging: "Het communicatievak heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Datzelfde geldt voor Logeion, er zijn enorme stappen gemaakt. Ik zie dat onder meer aan alle initiatieven binnen Logeion zoals de gemoderniseerde programmering en onderwerpkeuzes. Mijn ambitie is dat Logeion nog meer een plek wordt waar iedereen uit het communicatievak zich welkom voelt en er iets van waarde kan vinden. Mijn netwerk zit naast de bureauwereld ook zeker in de wereld van de meer commerciële opdrachtgevers. Ik kijk er heel erg naar uit om ook meer mensen uit die hoeken van ons mooie vak zich welkom laten voelen. Waarbij uiteraard ook zeer van belang is dat ook alle huidige leden van Logeion de vereniging blijven zien als de plek waar je je kennis kunt vergroten en in contact kunt komen met vakgenoten, en natuurlijk ook waar je zelf ook kunt bijdragen aan de ontwikkeling van het communicatievak." 

Ook doet het bestuur een voordracht van een nieuw bestuurslid, namelijk Léonie Wolters, hoofd Academie van Overheidscommunicatie bij het ministerie van Algemene Zaken. 

De procedure
Vanuit de vereniging kunnen leden tegenkandidaten aandragen. Daarvoor is de deadline dinsdag 29 november. Mochten er andere kandidaten komen, dan wordt er tijdens de ALV gestemd.

Over Jos Govaart
Jos Govaart (41) begon zijn professionele carrière als zestienjarige ondernemer toen hij Internetbureau Netvlies (1997) oprichtte. In 2007 leerde hij het communicatievak bij Bijl PR, om vervolgens in 2009 Coopr samen met Jody Koehler op te richten. In 2018 werd hij bestuurslid van VEA en ging in 2021 mee in de fusieorganisatie VIA. Zijn bestuurslidmaatschap bij de VIA zal hij beëindigen.