Logo Zoeken
Logeion

"De uitdaging om leden te (blijven) binden aan de vereniging ga ik graag aan"

17 oktober 2022De redactie

Begin oktober is Willemiek Everts als interim-verenigingsmanager bij Logeion begonnen. De functie verenigingsmanager is een nieuwe functie op het bureau van Logeion en Willemiek neemt de taak op zich om kwartier te maken voor deze functie. "De verenigingsmanager houdt zich bezig met de verbinding en het vergroten van de betrokkenheid tussen de leden onderling en met de vereniging. Ook vertaalt de verenigingsmanager de behoeften van de leden naar passende dienstverlening", vertelt Willemiek.

Willemiek Everts 950x635.jpg

Wat houdt de functie verenigingsmanager bij Logeion verder in?   
Willemiek: "De nieuwe functie van verenigingsmanager past bij de nieuwe ambities van de vereniging. Van een traditionele vereniging wil Logeion zich de komende jaren ontwikkelen naar een meer open platform voor de communicatiebranche. Leden zijn hierin meer dan ooit betrokken bij de vereniging. De verenigingsmanager geeft verdere invulling en continuïteit aan deze verandering. Als interim-verenigingsmanager maak ik de komende maanden kwartier voor deze nieuwe functie en hiervoor zal ik de komende tijd veel contact zoeken met verschillende leden.”

Wat maakt het werken bij verenigingen voor jou zo interessant en leuk?
Willemiek: “Wat ik interessant vind aan werken bij een vereniging en waar ik veel energie van krijg, is het contact met de diverse leden. Van zelfstandigen, tot corporates, NGO’s en overheden. Ik heb hier veel ervaring in opgedaan, waaronder bij VNO - NCW MKB Noord. Dit is een vereniging voor werkgevers in Noord-Nederland. Ik vind het een uitdaging om leden te (blijven) binden aan de vereniging. En hoe ik er als verenigingsmanager voor kan zorgen dat ze vinden wat ze zoeken en dat de club van meerwaarde is. Als dat is geslaagd, ben ik blij.”  

Wat is jouw connectie met het vakgebied Communicatie?
“Een van mijn doelen als verenigingsmanager is om de betrokkenheid van de leden met elkaar en de club te vergroten. Om dit doel te bereiken is een nauwe samenwerking met communicatie- en marketingcollega’s essentieel voor het succesvol slagen hiervan. Vanuit dit perspectief heeft communicatie mijn interesse.”

Hoe zou je jezelf omschrijven?
"Ik omschrijf mijzelf als vrolijk, doelgericht en sportief. En ik ben geïnteresseerd in wat een ander doet en bezig houdt. Ik vind het leuk om verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties waardoor er samenwerking wordt gecreëerd en meerwaarde ontstaat.”


Lijkt de functie van verenigingsmanager van Logeion jou iets? De vacature staat nog open.

Kijk of deze functie bij jou past