Logo Zoeken
Logeion

'Ik kan met mijn externe blik mooie zaken aan de programmering toevoegen'

26 juli 2022De redactie

Ronand Jansen start op 1 september 2022 als manager Programmering bij Logeion. Hij wordt verantwoordelijk voor de totstandkoming en het onderhouden van een attractief, samenhangend, kwalitatief en hoogwaardig aanbod van online en offline kennisbijeenkomsten, seminars en events. Ronand heeft er veel zin in: “Ik denk dat ik met mijn externe blik mooie zaken aan de programmering kan toevoegen.”

Ronand Jansen.png

Welkom bij Logeion. Kende jij de vereniging eigenlijk al?

“Ja, Folkert Reith (die per 1 augustus vertrekt als programmadirecteur) en ik zijn oude partners in crime. Wij hebben jarenlang samengewerkt als collega’s bij het Management Studiecentrum. Hij was daar onder meer verantwoordelijk voor de programma’s voor communicatieprofessionals. Dus dan pik je wel eens wat op. In zijn periode bij Logeion en mijn tijd bij Managementboek.nl hielpen wij elkaar geregeld, met sprekerstips, inhoudelijke input en zo ontstonden er geregeld leuke samenwerkingen. Zoals bijvoorbeeld de boeklaunch van ‘The Wow starts now’ van storyteller Theo Hendriks in het Gooiland Theater. Verder heb ik mooie herinneringen aan diverse edities van C-day – waar ik met een boekenstand aanwezig was – en aan alle mooie gesprekken met Logeion-leden en bestuursleden op die dagen.”

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

“Mijn eerste werkgever bij een internationaal congresbureau schreef eens in een boek dat hij mij als bedankje gaf, dat hij mij zag als de smeerolie van de organisatie, die iedereen beter liet presteren en shinen. Een mooi compliment, toch? Als ik iemand verder kan helpen, dan help ik de organisatie of een gezamenlijk project, en uiteindelijk ook mijzelf weer verder. Met deze dienstbare instelling stap ik ook met veel enthousiasme Logeion binnen. Het draait niet om mij, maar om de leden, de collega’s en partners die bijdragen aan de vereniging.”

Wat ga jij toevoegen aan de programmering?

“In eerste instantie ga ik Logeion maar eens goed verkennen. Er komen veel koffiemomenten (liefst een cappuccino met een shotje espresso) op mij af. Voor velen ben ik nu toch nog die congresman die van buiten komt en moet ik nog een verenigingsman gaan worden. Ik denk wel dat ik met die externe blik mooie zaken aan de programmering kan toevoegen. Van buiten naar binnen, zeg maar. En verder lijkt het mij een mooie uitdaging om samen met de collega’s nieuwe programma’s te ontwikkelen die aanhaken aan de vier communicatietrends die onlangs op C-day22 bekend zijn gemaakt: Gids in een grenzeloos speeldveld, Moreel kompas als leidraad, Vertrouwen door radicale transparantie en Technologie als nieuwe taal. Prachtige onderwerpen om mee aan de slag te gaan!”

Ronand Jansen werkte voorheen als programmamanager bij Managementboek.nl en was mede-directeur van het Management Studiecentrum. Daarvoor was hij onder meer projectmanager bij twee internationale congresorganisaties. Recent ontwikkelde hij als programmamanager bij Spryg Real Estate Academy programma’s gericht op management- en leiderschapsvaardigheden.