Logo Zoeken

HvA-opleidingen maken werk van verhalen

26 januari 2022De redactie

HvA-opleidingen Communicatie + Creative Business (CO+CB) starten in september met een vernieuwd, inclusief onderwijsprogramma waar studenten worden opgeleid tot creatieve, verantwoordelijke en ondernemende verhalenmakers. Uniek in Nederland is daarbij de nauwe samenwerking tussen een media- en communicatieopleiding, waarbij studenten vakken van beide opleidingen kunnen kiezen, passend bij de actuele verwevenheid van het vakgebied. Om de opleiding te promoten is een campagne gestart 'maak werk van je verhaal'. De campagne moet leiden tot nieuwe instroom van maatschappijkritische makers van morgen.

2601 HvA.png

Centraal in het vernieuwde curriculum staan verhalen in de breedste zin van het woord. Teamleiders Esther van Breemen en Herman van Tilburg leggen uit: “Verhalen zijn tijdloos en verbindend. Zowel de content, het verhaal dat je ziet, als de strategie, het verhaal erachter, tellen. We vragen studenten om hun eigen verhaal mee te brengen: eigen werk, eigen gewoontes. Vervolgens leren we ze niet alleen het vak, maar ook naar zichzelf kijken. Hun eigen verhaal te vertellen, zodat ze steeds beter weten wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze kunnen bijdragen aan de maatschappij. Wij helpen studenten hun plek te vinden binnen de creatieve industrie door ze te laten ontdekken waar ze goed in zijn. Wij zien 'verhalen vertellen' in welke vorm dan ook als de kern van het brede vakgebied van media-en communicatieprofessionals. Verhalen helpen mensen verbinden en veranderen.”

Bij dit nieuwe curriculum hoort ook een nieuwe instroomcampagne, waarvoor de opleidingen het social first bureau Hammerfest inschakelden. Van Tilburg: “In de campagne ‘Maak werk van je verhaal’ nemen we de studiekiezer mee in de studietijd van drie studenten van onze HvA-opleidingen Communicatie + Creative Business. We starten bij het uitreiken van het diploma en spoelen de tijd terug naar de eerste dag van hun studie. We willen laten zien dat door de flexibiliteit van het vernieuwde onderwijsprogramma studenten zelf richting geven aan de inhoud van hun studie doordat ze veel zeggenschap hebben over dat wat ze leren en welk verhaal ze willen vertellen. Wij begeleiden ze met het maken van die keuzes waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen.” 

Bekijk hier het promofilmpje van de HvA.