Logo Zoeken

Winnen van de Galjaardprijs geeft het team goede energie

28 juli 2021De redactie

Logeion is alweer volop bezig met de organisatie van PubCom21, het Nationaal Congres Publieke Communicatie, en daarbij mag de Galjaardprijs niet ontbreken. Vorig jaar won het project #sameNSterker van de NS. Samen met Iris Reshef van de NS kijken we terug op het winnen van de prijs. Iris: “Winnen geeft intern goede energie. Als team krijg je bevestiging: we doen de goede dingen op een goede manier!”

Winnaar Galjaardprijs NS 2020 705x220.jpg

Waarom hebben jullie je vorig jaar ingeschreven?
Iris: “We hebben ons vorig jaar ingeschreven met het project #sameNSterker, omdat we het gevoel hadden dat we iets moois hadden neergezet in een ingewikkelde tijd. Wat ik ook leuk vond, is dat het een project is waar alle communicatieprofessionals binnen NS wel op één of andere manier een bijdrage aan hebben geleverd. Door de verschillende afdelingen en bedrijfsonderdelen heen, echt een teamprestatie.”

Wat heeft de titel jullie gebracht?
Iris: “Winnen is altijd mooi! Het is natuurlijk leuk om collega’s in het vakgebied te inspireren, opeens tijdens bijeenkomsten bij andere organisaties te mogen vertellen wat je doet. Maar wat ik het mooiste vind is dat het winnen van de Galjaardprijs ook intern goede energie geeft. Als team krijg je toch bevestiging: we doen de goede dingen en we doen ze op een goede manier!”

Waarom hebben jullie gewonnen?
Iris: “Wat de jury denk ik aansprak is dat we met een klein budget en in een korte tijd veel creatieve ideeën ontwikkeld hebben om medewerkers middenin de coronacrisis met elkaar te verbinden.”  

Hoe vond je het om mee te doen?
Iris: “Hartstikke leuk en ook wel spannend natuurlijk. Ik vind het goed dat we als communicatieprofessionals meer aan vakgenoten laten zien wat we doen en waarom. Om inspiratie op te doen, om van elkaar te leren. Wat dat betreft vind ik communicatieprofessionals soms iets te beschreiden als het over hun eigen PR gaat. Helemaal niet nodig!”

Waar staat de award?
Iris: “Die staat op ons hoofdkantoor in Utrecht, als je de lift uitkomt loop je er bijna tegenaan. Ik weet dat er nu weinig tot geen collega’s op kantoor zijn. Tegelijkertijd gaat bijna elke collega uiteindelijk wel eens een keertje naar kantoor. Ik hoop dat ze dan de prijs zien en denken: “Het zijn gekke tijden, soms is het niet makkelijk en ik mis mijn collega’s, maar ondanks dat ben ik blij dat ik op de afdeling communicatie van NS werk. Wat doen we toch gave dingen met elkaar!”


De inschrijving voor de Galjaardprijs 2021 is inmiddels gestart. Misschien wordt jouw project wel de opvolger van de winnaar in 2020: #SameNSterker van de NS. Wacht niet langer en schrijf nu jouw project in. Of tip een mooi project aan ons door te mailen naar: info@logeion.nl.