Logo Zoeken

De longlist voor de Communicatieman/vrouw 2020 is bekend

5 maart 2020De redactie

Op de longlist voor de verkiezing van de Communicatieman/vrouw van 2020 staan maar liefst 24 kandidaten. Zij leverden het afgelopen jaar allemaal een bijzondere prestatie binnen het vakgebied Communicatie. Hun cases en projecten zijn een mooie inspiratie voor communicatiecollega's. De komende maanden gaan de kandidaten de strijd met elkaar aan om de titel.

ComMV20_705x220.jpg

Op de longlist Communicatieman/vrouw 2020 staan:

Sascha Becker - Proof Reputation
Fanny Bod - Fanny Bod Com
Sander Bruggeling - HollandSpoor
Monique Eikelenboom - provincie Zuid-Holland
Anja van Ginhoven - KNVB
Suzanne de Jong – HLTsamen
Lisette Kaptein - Politie
Sibel Kilinc - gemeente Den Haag
Coen van Kranenburg - ProRail
Marielle Krouwel - De Volksbank
Irma van den Meijdenberg – Thebe
Marah Michel - Rijkswaterstaat
Sarah Muñoz Grootveld - Ministerie van Buitenlandse zaken
Lodewijk van Noort - gemeente Den Haag
Geertje Pruijsers - Antea Group
Sanne van der Schee - RauwCC
Ursela Schennink – TenneT
Guido Stein - Vattenfall
Jurriaan Trommels - KLM
Gerjan Vasse - NS
Kirsten Verdel - Freedom
Babet Verstappen - Eurovisie Songfestival
Stefan Wesselink - Treant
Stephanie de Zeeuw - Acibadem International Medical Center

Totstandkoming longlist
De longlist is tot stand gekomen dankzij binnengekomen tips en voordrachten uit het Logeion-netwerk. Alle voordrachten die voldoen aan de basiscriteria hebben een plekje gekregen op de longlist. Zo vertelt commissielid Debbie Barendregt: "Ik geloof niet dat we eerder zoveel kandidaten hebben gehad als dit jaar voor zowel Communicatieman/vrouw als voor CommunicatieTalent. Voor een groot deel te danken aan de tientallen goede tips die zijn binnengekomen. En natuurlijk aan de mooie inzendingen van de kandidaten zelf. Het belooft voor iedereen een spannende verkiezing te worden!"

Verdere procedure
De kandidaten op de longlist worden de komende weken door de selectiecommissie beoordeeld op vier criteria: inspiratie, innovatie, impact en individuele bijdrage. De zes kandidaten met de hoogste scores gaan door naar de volgende ronde. Zij presenteren zichzelf volgende maand tijdens een selectiedag bij Yacht, waar zij beoordeeld worden door de selectiecommissie en een recruiter van Yacht. De commissie schrijft vervolgens een adviesrapport voor de jury die de uiteindelijke drie finalisten kiest. Eind mei is bekend wie er tijdens C-day20 als finalist op het podium staan. Eén van hen gaat 16 juni 2020 naar huis met de titel Communicatieman of -vrouw 2020. Wie neemt het stokje over van Annette Reijersen van Buuren, de winnaar van vorig jaar?

Selectiecommissie
De selectiecommissie voor de Communicatieverkiezingen bestaat uit: Paulien Trommelen (voorzitter), Debbie Barendregt, Monique van Vliet, Frank de Zwart, Frank van Noort, Annette Bax, Annette Reijersen van Buuren, Lisanne Nieuwland, Simone Dorreboom, Michiel Haighton en Bauke van der Loo. Zij beoordelen zowel de kandidaten voor de titel Communicatieman/vrouw als voor CommunicatieTalent. Bekijk ook de longlist voor CommunicatieTalent 2020.

C-day20
Eind mei maken we de drie finalisten bekend. Zij verzorgen 16 juni op C-day20, hét nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals, een sessie over hun case. Het programma van het congres wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast bekend maken dat Afdhel Aziz de eerste internationale keynotespreker is, onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde. Lees meer informatie over de keynote. Naast het hoofdpodium kun je in de middag deelnemen aan de sessies van de finalisten en ruim 20 andere sessies, zoals fasterclasses en workshops. Meer informatie? Bekijk het programma op www.cday.nl en meld je meteen aan!