Logo Zoeken

Longlist voor de Galjaardprijs 2019 is bekend

25 juli 2019De redactie

Dit jaar hebben 20 projecten, zowel landelijke als regionale, de longlist gehaald voor de Galjaardprijs 2019. In totaal zijn er 36 inzendingen voor de prijs ingediend. De regiojury’s in het land hebben zich de afgelopen weken gebogen over alle inzendingen uit hun regio en maximaal drie projecten genomineerd. De Galjaardcommissie heeft de landelijke projecten beoordeeld: “Het was weer een pittige, maar leuke opgave voor ons en de regiojury’s om tot deze selectie te komen. Uit de volledige breedte van het vak schotelen we de jury een mooie lijst projecten voor. Het wordt vast een hele klus om hier vijf finalisten uit te kiezen!”

Longlist_705x220.png

De genomineerde projecten scoorden het hoogst op de drie criteria: inspiratie, innovatie en impact. De projecten worden nu voorgelegd aan de vakjury, bestaande Guido Rijnja (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Annette Klarenbeek, Judith Mulder en, namens het winnende project van vorig jaar ‘De Elfwegentocht’, Ageeth Huizenga. Eind augustus komen zij samen om de vijf finalisten voor de prijs te bepalen. De finalisten krijgen een plek in het programma van het Nationale Congres Publieke Communicatie, de vernieuwde Galjaarddag. Dit congres vindt plaats op 31 oktober 2019 en aan het eind van deze middag wordt de winnaar van de Galjaardprijs 2019 bekendgemaakt. Daarnaast maakt een van de finalisten ook kans op de Publieksprijs. Meer informatie over dit event volgt later, houd onze website hiervoor in de gaten!

Genomineerden Galjaardprijs 2019
Dit zijn de projecten die de longlist hebben gehaald, in willekeurige volgorde: 

Organisatie

Project

Gemeente Midden-Groningen

Anders met afval

SVRZ (zorgaanbieder)

Out of the box campagne voor de zorg 'Samen op Avontuur'.

Autoriteit Consument & Markt

Webshop of Nepshop?

ZOWonen

Interne communicatieparticipatie campagne Kompas

De Groene Lobby

Groene Muggen Campagne voor verduurzaming van evenementen in Haarlem

viaStory

Via Belgica, vind jouw weg

Stichting so/creatie

The Impact Days

Soapbox Jongerenmarketing

SDG-Challenge: University

Square Fruit

Lempke - Wa he’k nou wir an munne fiets hange?

Politie Nederland

Jeugdcampagne "Je bent 1 klik verwijderd van cybercrime"

Gemeente Rijssen-Holten

#BBTY0548

Gemeente Leiden

Leids Mediafonds voor regionale onderzoeksjournalistiek

Gemeente Rotterdam

Communicatieaanpak renovatie/restauratie Maastunnel

Schuldenlab070

Helpdesk Geldzaken

Politie

Wapeninleveractie Rotterdam

Talmon

Zeeland Land in Zee

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Participatie Durgerdam

Gemeente Venray

Toekomstvisie Venray 2030

Kenniscentrum Sport

Breng beweging in je dag!

Gemeente Amsterdam, Communicatiebureau

We Live Here

 

Ga voor meer informatie over de prijs naar: www.galjaardprijs.nl.