Logo Zoeken

Noya, Strickwold en Tebbe zijn de finalisten Communicatieman/vrouw 2018

30 mei 2018De redactie

De jury heeft drie finalisten geselecteerd voor de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw van het Jaar: Augusta Noya (Spaarne Gasthuis), Rudolph Strickwold (Hulphond Nederland) en Frank Tebbe (Het Nederlandse Rode Kruis). Zij gaan op 21 juni 2018 tijdens C-DAY18 met elkaar de strijd aan om de prijs in de wacht te slepen.

Finalisten-Commv2018_705x220.jpg

De drie finalisten bereiden een pitch voor waarmee zij zichzelf en hun case presenteren aan jury en publiek tijdens C-DAY18. De kandidaten worden beoordeeld op vier criteria: inspiratie, innovatie, impact en individuele bijdrage. Juryvoorzitter Noud Bex: "We zien dat op alle mogelijke werkplekken stevige kandidaten met mooie cases zitten. Zowel bij overheden, corporates, ngo’s, zorg- en onderwijsinstellingen. Dat maakt vergelijken soms lastig, maar des te interessanter. We zijn ervan overtuigd dat we de drie allerbeste kandidaten kunnen presenteren en we delen die overtuiging unaniem."

Augusta Noya is hoofd Marketing en Communicatie bij het Spaarne Gasthuis en is blij met haar nominatie. "Ik zie de nominatie als een prachtige erkenning voor het Spaarne Gasthuis. Goede zorg gaat ons allemaal aan en daarin het verschil maken dat doe je niet alleen, dat doe je samen met een team binnen een flexibele organisatie," aldus Noya.

Rudolph Strickwold, directeur Marketing & Commercie van Hulphond Nederland, is trots op zijn finaleplek: "Ik voel me zeer vereerd finalist te zijn voor de titel Communicatieman 2018. Een mooie kans om mijn kennis te delen en een inspiratiebron te zijn voor collega’s in het communicatievak." Strickwold heeft hard gewerkt om Hulphond Nederland na een financiële dip weer op de kaart te zetten: "Ik zie deze finaleplek als bekroning van het krachtige communicatiebeleid van Hulphond Nederland."

Frank Tebbe, hoofd Communicatie van het Nederlandse Rode Kruis, ziet zijn nominatie als een compliment aan het hele team. "Ik vind het een grote eer om genomineerd te zijn voor Communicatieman van het Jaar. Dat ik ook zie als een nominatie voor het Communicatieteam van het Jaar. Wat hebben we hard gewerkt voor het jubileum van het Rode Kruis, voor Nederland helpt Sint-Maarten en voor het erkennen van ons oorlogsverleden." Tebbe kijkt uit naar C-DAY18: "Ik heb zin in de finale op 21 juni en ik wens mijn mede-genomineerden ook heel veel succes en plezier."

Zes finalisten op het podium van C-DAY18
De drie finalisten voor de Verkiezing van het CommunicatieTalent van het Jaar werder eerder al bekendgemaakt door de jury: Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër), Soraya Koendjbiharie (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en Paulien Trommelen (Future Communication). Zij strijden op C-DAY18 om de prijs voor communicatieprofessionals onder de 30 jaar. “Wij zijn, zoals waarschijnlijk iedereen die op C-DAY18 aanwezig is, bijzonder geïnteresseerd in de presentaties van de kandidaten. Deze kunnen doorslaggevend zijn," aldus de juryvoorzitter.

Over de verkiezing
Vorig jaar werd Wim van der Weegen benoemd tot Communicatieman van 2017. Van der Weegen won vanwege zijn uitzonderlijke werk als hoofd Bestuurlijke Zaken, Advies en Communicatie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Hij was de motor en inspirator achter de communicatie van het eindrapport over de crash van vlucht MH17. Dit jaar bestaat de  jury uit voorzitter Noud Bex (Bex*communicatie), Arjen Boukema (ING Nederland), Ella Broos (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Gonda Duivenvoorden (Brainwork Communicatie), Cathelijne Janssen (Cateau Communicatie), Mariëlle Kakebeeke (Yacht) en Rocco Mooij (zzp’er). De stem van het publiek telt ook voor een belangrijk deel mee in de toekenning van beide prijzen. 

Meer informatie over de verkiezingen of C-DAY18? Ga dan naar: www.communicatieverkiezingen.nl of www.cday.nl.