Logo Zoeken
Column Exclusief voor leden

Uitdagingen van kunstmatige intelligentie

16 november 2023Christian Burgers

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Zo wordt het steeds makkelijker om kunstmatige intelligentie (KI) te gebruiken om teksten en afbeeldingen te produceren. Denk hierbij aan generatieve KI-programma’s als ChatGPT, Bard (Google) en Midjourney. Hoewel deze KI-tools communicatieprofessionals op allerlei manieren kunnen helpen, komt deze ontwikkeling ook met nieuwe uitdagingen. Communicatiewetenschappers Laura Ilia, Elanor Colleoni en Stelios Zyglidopoulos[1] onderscheiden zes ethische vraagstukken die zijn ontstaan door de opkomst van kunstmatige intelligentie. De eerste drie gelden voor alle vormen van KI, de laatste drie zijn specifiek voor generatieve KI (zoals ChatGPT, Bard).

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.