Logo Zoeken
Boekrecensie

Recensie: Interne Communicatie

12 juni 2023Ronand Jansen

Hoe kom je tot een stevige en impactvolle communicatieaanpak? In het boek 'Interne Communicatie' praat Huib Koeleman, adviseur interne communicatie en verandercommunicatie, je in maar liefst 320 bladzijden bij over deze communicatietak en deelt hij een canvas waarmee zowel de prille als doorgewinterde kenner aan de slag kan.

Interne Communicatie - nieuwsbericht.png

Al meer dan 30 jaar schrijft Huib Koeleman over interne communicatie. We kunnen hem inmiddels met recht de nestor van deze discipline noemen en zijn boek een standaardwerk.

De 8e editie van het boek is echter meer dan een ‘herziene uitgave’. Daarvoor heeft Koeleman te veel nieuwe zaken toegevoegd en kijkt hij in het voorlaatste hoofdstuk niet voor niets ook even naar de digitale toekomst van interne communicatie en (jawel) de impact van AI.

Kern van het boek is het interne communicatie canvas. Omdat de vraagstukken en omgevingen steeds complexer worden, is de tijd van vast omlijnde communicatieplannen echt voorbij. Het canvas kan de lezer naar eigen inzicht en behoefte invullen. In tien hoofdstukken laat Koeleman vervolgens zien welke vragen je hierbij moet beantwoorden om tot een stevige en impactvolle communicatieaanpak te komen.

Het boek is meer dan een leerboek en ook de doorgewinterde communicatieprofessional haalt er – behalve een stuk opfrissing – veel nieuwe inzichten uit. Over onder andere diversiteit en inclusie, leiderschapscommunicatie, hybride communicatie en interne communicatie bij veranderingsprocessen. Waarbij Koeleman terecht benadrukt dat interne communicatie verbonden is met alle disciplines binnen een organisatie. Samen maak je de organisatie, zet je een verandering neer, werk je (hybride) samen. Lezen dus, dit boek.

Titel v/h boek:          Interne Communicatie

Ondertitel:                Strategieën, methoden en rollen

Auteur(s):                  Huib Koeleman

Uitgever:                    Boom

Jaar van uitgave:      2023

ISBN-nummer :         9789024442836

Aantal pagina’s:        320

Kosten :                       EUR 46,95

Datum recensie:        12 juni 2023

Aantal sterren:            5 sterren

'Interne Communicatie': Meer weten en bestellen