Logo Zoeken
Boekrecensie

Nice girls don't speak up - Lois P. Frankel

1 september 2022Eveline Waterreus

Wanneer je wil (veel) waarde hecht aan je boodschap, wil je dat die blijft hangen. “Gebruik in dat geval minder woorden. Gebruik juist meer woorden om de boodschap zo te verpakken dat de band in stand kan worden gehouden.” Dit is een van de vele tips uit het boek Nice girls don’t speak up van Lois P. Frankel, auteur van het ook wel bekende boek: Nice girls don’t get the corner office, dat zij eerder schreef

Nice_girls_dont_speak_up_boekrecensie.jpg

Nice girls don’t speak up is niet een klassiek communicatieboek, alhoewel dit boek vooral gaat over communicatie. En communiceren doet iedereen! Vanuit een andere hoek bekeken, zaten hier interessante lessen en invalshoeken in. Ik heb dit boek dan ook met plezier uitgelezen en aan veel vrouwen aangeraden.

En wel om de reden dat vrouwen vaak van jongs af aan hebben meegekregen dat we bescheiden moeten blijven, maar hoe zorg je ervoor dat je gezien en gehoord wordt (in een wereld die door mannen gedomineerd wordt)? Hoe prijs je jezelf wel, maar niet de hemel in wanneer je credits verdient voor je (harde) werk, maar die niet krijgt? Hoe ga je gesprekken aan die je het liefst vermijd? En hoe stel je grenzen? Het gaat over geven en ontvangen en leiderschap. Dit boek geeft hele praktische voorbeelden van hoe je dit kunt aanpakken, zodat je duidelijk communiceert, ook als het even spannend wordt. Op deze manier neem je, je carrière in eigen handen. Als communicatieprofessional heb je vaak een adviserende rol, wil je draagvlak krijgen of ben je verantwoordelijk om organisatieveranderingen te communiceren. Als je hiermee wel eens struggelt, is dit boek een echte aanrader.

Boek: Nice girls don’t speak up
Auteur: Lois P. Frankel
Jaar: 2021
IBSN: 978-90-225-9244-1
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam
Aantal pagina’s: 382
Prijs: €18.99
Gerecenseerd door: Eveline Waterreus
Aantal sterren: 5 sterren

'Nice girls don't speak up' ook lezen