Logo Zoeken
Podcast

Serie podcasts over crisiscommunicatie

9 februari 2022De redactie

Een zoektocht naar communicatie in buitengewone omstandigheden: crisiscommunicatie. Dianne Deurloo en Roy Johannink gaan hierover in gesprek met verschillende collega's uit het werkveld. Onder de naam ‘Crisiscommunicatie de Podcast’ praten ze met vakgenoten over dit buitengewone vak. De meest recente podcast is een gesprek met Renata Verloop, zij helpt op dit moment veel teams Communicatie met het aanbrengen van focus.

podcast-crisiscommunicatie.png

Dianne Deurloo is trainer en interimmer op het gebied crisiscommunicatie. Roy Johannink is trainer, adviseur en onderzoeker op het gebied van incidentmanagement met een passie voor crisiscommunicatie. Hij is ook aangesloten bij de vakgroep Crisiscommunicatie en Issuemanagement van Logeion. “Tijdens incidenten communiceren we niet ineens via andere communicatiemiddelen, of met hele andere doelgroepen. Maar hoe gaan we dan om met die buitengewone omstandigheden? Hoe bereid je je voor? Hoe leer je ervan? Dat is de zoektocht die we aan gaan in gesprekken van ongeveer 35 minuten met verschillende collega’s uit het vak. Vragen die aan de orde komen zijn: welk incident in je loopbaan is je het meest bijgebleven en waarom? Hoe kun je je voorbereiden op crises? Wat kan en wil je meegeven aan collega’s die ook in buitengewone omstandigheden moeten communiceren?” Inmiddels zijn er twintig podcasts gemaakt, met onder meer burgemeester Cees van den Bos, Ina Strating, Lucinda Sterk, Kay van der Linde, Herman Wiersema en Robin Middel. Allemaal geven ze inzicht in hun ervaringen.

De podcasts beluister je hier of via bekende podcastplayers zoals Spotify, Google en Apple.