Logo Zoeken
Boekrecensie

Maak van coachen een gewoonte - Michael Bungay Stanier

28 mei 2021Andrea Willemse

“Dit boek geeft je zeven vragen en de handvatten om ze dagelijks toe te passen zodat je minder hard hoeft te werken met meer impact.” Met deze belofte start Michael Bungay Stanier zijn boek ‘Maak van coachen een gewoonte’. Daarbij zijn er 14 quotes opgenomen van directeuren, managers en schrijvers van managementliteratuur, die de schrijver allemaal roemen om dit ‘life changing’ boek over coachend leidinggeven.

Maak_van_coachen_een_gewoonte_boekrecensie.jpg

‘Het bestverkochte coachingsboek van de 21ste eeuw!’ staat er op de cover. Dat belooft wat! Vol verwachting sla ik het boek open. Want een beetje minder hard werken spreekt me wel aan, zeker als ik dan ook nog meer impact kan maken.

De vormgeving is praktisch, met checklists, tips & trics en verwijzingen naar andere bronnen. Dus ben je op zoek naar een handig werkboek waarmee je je coachende vaardigheden (als manager of adviseur) kunt verbeteren, dan is ‘Maak van coachen een gewoonte’ zeker een aanrader. Ik heb meteen een aantal tips toegepast (stel de focusvraag: wat is hier voor jou het échte probleem?) en valkuilen omzeild (helpen is niet iemands probleem overnemen). En het werkte goed. De essentie is dat je vooral de juiste vragen moet stellen om anderen te helpen zelf de oplossing te vinden. Dit boek helpt je daarbij op weg, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om leren door toepassen. Dus of jij dit boek moet lezen? Denk je dat het jou gaat helpen…?

Titel: Maak van coachen een gewoonte

Auteur: Michael Bungay Stanier

Uitgever: Nubiz

Jaar van uitgave: 2020

ISBN nummer: 978 94 92790 31 6

Aantal pagina's: 222

Prijs: € 12,99

Aantal sterren: 4 sterrren