Over Taal als strategisch instrument - prof. dr. Christian Burgers

Taal als strategisch instrument - prof. dr. Christian Burgers

Taal is een van de belangrijkste instrumenten voor communicatieprofessionals. De woorden die je kiest, kunnen grote gevolgen hebben in je communicatie. Met slechts enkele woorden kun je bijvoorbeeld een complex onderwerp zo neerzetten dat het voor iedereen te begrijpen is, of juist de angel uit een complexe discussie halen. Een verkeerde taalkeuze kan juist tegen je werken. De taal die je kiest is een strategische keuze. 

Taal kan zowel bewuste als onbewuste gevolgen hebben in de communicatie. We denken bijvoorbeeld bewust na over de inzet van taal tijdens het creatieve proces over een nieuwe campagne of huisstijl. Tegelijkertijd communiceren we in onze dagelijkse interacties ook onbewust veel van onze verwachtingen over onze gesprekspartners en stakeholders. Hoe werkt dat precies? Wat is het verschil tussen geschreven taal en beeldtaal hierbij?

In dit Online College verbindt bijzonder hoogleraar prof. dr. Christian Burgers (Logeion Leerstoel Strategische Communicatie, Universiteit van Amsterdam) de nieuwste inzichten uit de communicatiewetenschappen met theorieën uit aangrenzende vakgebieden zoals de cognitiewetenschappen, taalkunde en sociale psychologie. Onder leiding van Celia Noordegraaf (Logeion-bestuurslid) onderzoeken we met elkaar de kracht van taal. Na afloop van dit college heb je meer kennis over de werking van taal en kun je deze toepassen in je eigen beroepspraktijk.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 30,00

Voor dit Online College is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 15,00
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 30,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 29 november 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen