Over prof.dr. Christian Burgers: Groepsdynamiek en communicatietrends

prof.dr. Christian Burgers: Groepsdynamiek en communicatietrends

In ons dagelijks leven en onze beroepspraktijk hebben we allemaal te maken met groepen, of het nu gaat om groepen op sociale media, externe stakeholdergroepen of zelfs je eigen organisatie of team. Groepen kennen vaak hun eigen dynamiek, waarbinnen mensen soms anders handelen dan ze individueel of buiten die groep zouden doen. Hiermee zorgen groepen voor een uitdaging voor communicatieprofessionals. Hoe verloopt deze dynamiek precies en hoe kun je daar in je communicatie op inspelen? Recent trendonderzoek heeft laten zien dat tegenstellingen in de samenleving verscherpen en dat communicatie filter bubbles kan doorbreken. Inzicht in groepsdynamiek is daarbij cruciaal.

In dit online college, georganiseerd vanuit Centrum voor Strategische Communicatie Logeion, krijg je de nieuwste inzichten uit de wetenschap over groepsdynamiek en de impact daarvan op communicatie. De opzet van dit college is toegespitst op de online context. Een andere communicatietrend laat zien dat technologie in veel gevallen als bondgenoot kan werken maar ook schaduwkanten heeft. Wat betekent dit voor groepsdenken en –gedrag?
Logeion-hoogleraar Christian Burgers geeft je drie minicolleges over verschillende onderwerpen binnen het thema groepscommunicatie. We gaan bijvoorbeeld in op groepsdenken binnen teams en de impact daarvan op het functioneren van het team, maar we bespreken ook hoe en waarom verschillende groepen soms tegenover elkaar komen te staan. Na afloop van elk minicollege volgt een Q&A onder leiding van dagvoorzitter Celia Noordegraaf. Na afloop van dit college kun je de inzichten uit de minicolleges toepassen in je eigen beroepspraktijk.


Aanmelden

Na je aanmelding ontvang je de dag voor het webinar de inlogcode om deel te nemen via Webinargeek. 

Het Centrum voor Strategische Communicatie Logeion is de plek waar de communicatiewetenschap en de praktijk elkaar ontmoeten. Onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en communicatieprofessionals verkennen elkaars werkterrein, delen kennis en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen opleveren geven richting aan de verdere professionalisering van het vak communicatie.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 30,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: € 15,00
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 30,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 augustus.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Ben je partner of vriend van CSC dan is deze bijeenkomst gratis. Aanmelden kan via de website, kies een kaart en vermeld bij de opmerking dat je partner of vriend bent. 

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.