Over Van Zoomer tot Boomer - CSC Webinar

Van Zoomer tot Boomer - CSC Webinar

Dit webinar maakt deel uit van een nieuwe reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de zogenaamde CSC Webinars en wordt georganiseerd samen met Young Logeion.

Hoe werk je vanuit communicatie en HR samen om het werkgeluk van de verschillende generaties op de werkvloer te vergroten?

Doordat mensen langer fit zijn en langer doorwerken, zien we steeds vaker meerdere generaties op de werkvloer. Er is veel onderzoek gedaan naar de kenmerken van de verschillende generaties. Hoe beter generaties met elkaar samenwerken, hoe succesvoller de organisatie. Elke generatie lijkt een eigen communicatiestijl te hebben. Het kan helpen om je daarvan bewust te zijn en er op in te spelen.

Een generatie bestaat uit leeftijdsgenoten die met elkaar zijn verbonden door een gedeelde levensgeschiedenis, omstandigheden en beleving van de tijdsgeest. Ongeveer elke 15 jaar ontstaat er een nieuwe generatie. Deze groep mensen doen eenzelfde maatschappelijke ervaring op, waardoor zij overeenkomsten vertonen in houding en gedrag.

Babyboomers: geboren tussen 1940 – 1955
Generatie X: geboren tussen 1955 en 1970
De pragmatische generatie: geboren tussen 1970- 1985
Generatie Y: oftewel de Millennials, geboren tussen 1985 en 2000
Generatie Z: geboren tussen 1995 en 2010

De grenzen zijn in de realiteit lang niet zo helder als het schema doet vermoeden. Ook andere factoren als leeftijd zijn belangrijk voor hoe je naar de wereld kijkt. Net als elke groepsindeling is ook deze indeling een sociaal construct. Schema’s maken het leven makkelijker, maar kunnen ook in de weg zitten. Welke vorm van leiderschap past bij het werken met meerdere generaties in één organisatie? Hoe speel je in op de communicatiestijlen van de verschillende generaties? Wat zijn de valkuilen van generatiedenken. Hoe voorkom je dat het denken in generaties leidt tot ongewenste effecten.

Deze middag geven Anne Kroon (Docent Corporate Communicatie bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de UvA) en Marjan Jansen (Communicatieadviseur Bex Communicatie) een mini college en delen zij hun ervaringen. Christian Burgers en Sanne Wijers geven na afloop hun reflectie op de minicolleges. Christian is hoogleraar Strategische Communicatie (Logeion-leerstoel) en Sanne is bestuurslid Externe Relaties Young Logeion.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 10,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 28 november 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen