Over Strategieën en technieken voor gedragsbeïnvloeding (wegens succes herhaald)

Strategieën en technieken voor gedragsbeïnvloeding (wegens succes herhaald)

Dit webinar maakt deel uit van een nieuwe reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de zogenaamde CSC Webinars.

Het thema communicatie en gedrag is niet nieuw. Het aloude trio ‘kennis-houding-gedrag’ maakt al sinds mensenheugenis deel uit van het instrumentarium van de communicatieprofessional. Maar gedragsverandering is complexer dan dat: er zijn meer factoren die invloed hebben op gedrag. Vanuit de wetenschap is er veel bekend over gedrag van mensen. Maar hoe pas je al die wetenschappelijke kennis toe in praktijk? 

In dit webinar maak je kennis met CASI. CASI staat voor Communicatie Activatie Strategie Instrument. Het model dat door de overheid veel wordt gebruikt. Je hoort meer over de wetenschappelijke inzichten die eraan ten grondslag liggen, hoe het model in elkaar zit en hoe het in de praktijk wordt toegepast, binnen en buiten de overheid. Deze middag geven Bas van den PutteMichael Meyer en Nick van Gaalen een mini college en delen zij hun ervaringen. Christian Burgers geeft na afloop zijn reflectie op de minicolleges. 

Tenslotte ga je zelf aan de slag met de methodiek aan de hand van een casus onder leiding van collega’s die zelf hebben gewerkt met de methodiek. 

Sinds 2011 wordt bij de overheid gewerkt met het CASI-model als communicatie moet bijdragen aan gedragsverandering. Dit instrument is gebaseerd op inzichten uit de sociale wetenschappen. Deze zijn verzameld in literatuurstudies en vertaald naar de praktijk in CASI. Het model krijgt regelmatig een update. Inmiddels is de zesde versie beschikbaar.

Er is plaats voor 75 deelnemers. 

Professionalisering, kennisdeling is één van de kernactiviteiten van Logeion door de jaren heen. Het Centrum Strategische Communicatie (CSC) geeft daar op een bijzondere manier invulling aan door de verbinding wetenschap-praktijk te versterken.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:

Leden: € gratis
Logeion Young Professionals: € gratis
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 november 2021. 

Dit jaar bestaat Logeion 75 jaar. Alle Logeion-leden kunnen dit jaar gratis naar 10 geselecteerde bijeenkomsten.  Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer van deze actie.

Deel met anderen