Over Het opzetten van een succesvolle lobby na aantreding van het nieuwe kabinet

Het opzetten van een succesvolle lobby na aantreding van het nieuwe kabinet

De formatie is nog in volle gang, maar we weten al welke stappen zullen volgen: er wordt een regeerakkoord gepresenteerd, een bordesfoto gemaakt en de nieuwe bewindslieden gaan aan de slag. Hoe kan je als organisatie dan het beste te werk gaan om tot een succesvolle lobby te komen? Tijdens deze bijeenkomst geven we je inzichten die in het belang zijn van het opzetten van een succesvolle lobby na de start van een nieuw kabinet. We reiken daarbij verschillende tools aan die jouw organisaties kan helpen.

In deze sessie nemen Emmeke Hulshof, public affairs adviseur en Mark van den Anker, partner van Wepublic je mee in een kijkje achter de schermen van het lobbyen. Hoe zien de eerste dagen van een nieuw kabinet? Welke verschuivingen vinden plaats in de Tweede Kamer naar aanleiding van een nieuw kabinet en wat merken we daarvan? Hoe ziet het regeerakkoord eruit? Welke partijen hebben succesvol gelobbyd en welke trends zien we ten opzichte van het vorige regeerakkoord? Ze geven daarbij inzichten over het belang van op de hoogte zijn van de juiste informatie om jouw lobby- en communicatiedoelen te behalen. Twee externe sprekers die door hun werk veel te maken hebben met de formatie en het nieuwe regeerakkoord, schuiven aan en delen hun ervaringen aan de hand van verschillende praktijk voorbeelden.

Het is de bedoeling om tijdens deze sessie terug te blikken op de formatie. De formatie is echter nog in volle gang en de kans op een nieuw kabinet op 8 juni is klein. Daarom zullen we ook tijdens deze sessie ingaan op de actuele zaken rondom de formatie.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 20,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Logeion Young Professionals: € 0,00
Niet-leden: € 20,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 31 mei 2021.

Dit jaar bestaat Logeion 75 jaar. Alle Logeion-leden kunnen dit jaar gratis naar 10 geselecteerde bijeenkomsten. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.