Logo Zoeken
Studiereis Brussel Online

Tweedaagse Studiereis naar Brussel

woensdag 21 februari 2018 donderdag 22 februari 2018 vrijdag 23 februari 2018

Locatie

Europees Parlement
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
LOGNW_Hofvijver_EU.jpg

Europa is dichterbij dan je denkt. De EU investeert in openbaar vervoer in Arnhem, financiert dakboerderijen in Den Haag, stuurt Nederlandse studenten naar het buitenland met een Erasmusbeurs en zorgt voor strenge eisen waaraan ons voedsel moet voldoen. Ook in het werk als communicatieprofessional bij of voor lokale en regionale overheden ben je misschien al aangelopen tegen “die Europese regels". Of misschien ben je gewoon de communicatieprofessional die zich afvraagt waarom communicatie over de EU vaak zo moeizaam verloopt? Voor al deze geïnteresseerden organiseert Logeion voor de vierde keer de tweedaagse studiereis “ Europese instellingen in Brussel”.

Voorwaarden

  • Deelnemers: ervaren vakgenoten met enige kennis of professionele ervaring met politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen en/of public affairs;
  • Lidmaatschap van Logeion is een vereiste;
  • Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar; toekenning van een plaats gebeurt op basis van volgorde van inschrijving. Heb je interesse? Meld je dan voor 9 oktober 2017. Op basis van de aanmeldingen wordt een – met de deelnemers zelf – afgestemd programma gemaakt, waarna jouw aanmelding definitief is;
  • Spreektaal: Engels en Nederlands.

Europa is dichterbij dan je denkt. De EU investeert in openbaar vervoer in Arnhem, financiert dakboerderijen in Den Haag, stuurt Nederlandse studenten naar het buitenland met een Erasmusbeurs en zorgt voor strenge eisen waaraan ons voedsel moet voldoen.

Ook in het werk als communicatieprofessional bij of voor lokale en regionale overheden ben je misschien al aangelopen tegen “die Europese regels". Mag je als gemeente je eigen profvoetbalclub met miljoenen euro’s ondersteunen of is dat ongeoorloofde staatssteun? En gaan we door dat stukje groen een weg aanleggen of is het ‘stukje groen’ Europees beschermd natuurgebied? Of misschien ben je gewoon de communicatieprofessional die zich afvraagt waarom communicatie over de EU vaak zo moeizaam verloopt?

Voor al deze geïnteresseerden organiseert Logeion voor de vierde keer de tweedaagse studiereis “ Europese instellingen in Brussel”. Tijdens het intensieve programma wordt ingegaan op de werking van het Europese besluitvormingsproces, de verschillende spelers daarin en hoe je als professional of als burger invloed kan uitoefenen.

Ontmoetingen met leden van het Europees Parlement, ambtenaren van de Europese Commissie en andere Europese instituten maken onderdeel uit van het programma. Ook gaan we in gesprek met vakgenoten, die lobbyen in Brussel en bespreken we vraagstukken die betrekking hebben op de communicatie met en door de EU.

De tweedaagse studiereis is georganiseerd door Logeion met de vakgroep public affairs in nauwe samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement.

Kosten
Logeion-leden betalen € 147,50 (excl. btw) inclusief diner in Nieuwspoort, treinreis, hotel en maaltijden in Brussel. Niet inbegrepen is de overnachting in Den Haag voorafgaand aan de reis. De in rekening gebrachte bedragen hebben betrekking op het diner in Nieuwspoort en het diner in Brussel, waarvoor verschillende gastsprekers worden uitgenodigd.

Europees Parlement

Wiertzstraat 60
1047 BRUSSEL
Bekijk op Google Maps

Europees Parlement

Wiertzstraat 60 / Rue Wiertz 60
Willy Brandtgebouw
Parlamentarium - Bezoekerscentrum van het Europees Parlement
1047, Brussel
België

Kosten:
Kosten Logeion-leden (inclusief avondbijeenkomst 21februari 2018): € 147,50 (excl. btw) inclusief diner in Den Haag (excl. hotel in Den Haag), treinreis, hotel en maaltijden in Brussel.

Kosten Logeion-leden (exclusief avondbijeenkomst 21 februari 2018): € 105,00 (excl. btw) inclusief treinreis, hotel en maaltijden in Brussel.

De in rekening gebrachte bedragen hebben betrekking op de diners, waarvoor verschillende gastsprekers worden uitgenodigd. Na 7 februari 2018 is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. De overnachting in Den Haag van 21 februari is voor eigen rekening.

Deze studiereis wordt georganiseerd door Logeion in nauwe samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement.