Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

De beleidsbubbel

dinsdag 31 oktober 2023 van 13:00 uur tot 16:30 uur

Locatie

Railcenter Amersfoort
Soesterweg 244
3812 BE Amersfoort

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
bubbel3.jpeg

We tellen duizenden beleidsmakers, miljoenen uren aan vergaderingen, fondsen met miljarden erin en geen gebrek aan goede bedoelingen. En natuurlijk talloze communicatieprofessionals die meewerken aan terechte bestuurlijke ambities.

Toch gaat het schrikbarend vaak mis: kinderen zonder ontbijt, hoge schulden bij steeds meer mensen, onvoldoende rechters, jeugdpsychiaters, betaalbare huizen en bijen, hardvochtig staatshandelen en collectieve onmacht om daar iets tegen te doen…

Maar wat doen beleidsmakers als beleid niet aansluit op de werkelijkheid? Een veel voorkomende reflex is: nog méér beleid maken. De complexe vraagstukken waarvoor wij staan zijn echter niet gebaat bij nog meer beleid en nog meer regels en procedures. De beleidsbubbel groeit. Een mens zou van minder cynisch worden. 

Maar dat hoeft niet. Schrijver en onderzoeker Marije van den Berg laat zien hoe we de beleidsbubbel liefdevol leeg laten lopen. En wat het oplevert als we gaan werken op de plek waar beleid zijn werking moet hebben: midden in de gemeenschap. 

Ze laat zien hoe je in het politieke en beleidsmakende werk van kaderstellen en controleren naar toezien en besluiten migreert en hoe je vanuit je communicatievak daaraan kan bijdragen. Samen met haar verkennen we mechanismen die de beleidsbubbel groter en sterker maken. En ze daagt je uit tot wat reflectie: wat doe ik waardoor dat gebeurt? Help je opblazen? Of help je leeglopen? 

Deze masterclass is voor elke communicatieprofessional, en beleidsadviseur die meer inzicht wil krijgen in de beleids- en denkprocessen in de eigen werkomgeving en op zoek is naar andere manieren van kijken en werken om de beleidsbubbels door te prikken.

Gratis voor alle deelnemers

cover beleidsbubbel

De beleidsbubbel van Marije van den Berg. Alle deelnemers ontvangen het boek na afloop van de masterclass.

Programma
12.30-13.00 Inloop met koffie,thee en broodje
13.00-14.30 Masterclass deel 1
14.30-15.00 Pauze
15.00-16.30 Masterclass deel 2
16.30-17.00 Napraten met drankje

Ook binnenkort!PubCom

Over de sprekers

Marije van den Berg.jpg

Marije van den Berg

Marije van den Berg werkt als onderzoeker, adviseur en publicist in het lokaal bestuur en is onder meer lid van de lokale rekenkamer en voorzitter van een fonds dat haar stad zorgzamer en gezelliger wil maken. Marije werkt vooral in en voor het lokale bestuur. Ze begeleidt vernieuwende samenwerkingen, onderzoekt klassieke participatie, adviseert over de rol van het bestuur en helpt ambtenaren. Ze heeft een grote 'bias voor bewoners'. Rode draad in haar werk is de vraag of het er een beetje democratisch aan toegaat, en hoe dat beter kan. Haar lievelingsthema? Hoe vergroten van de zeggenschap van bewoners de democratische kwaliteit kan verhogen. Zij is auteur van 'De beleidbubbel' (2023). Eerder schreef ze Stop. Stopstrategie voor organisaties (shortlist Managementboek van het Jaar 2021).

Railcenter Amersfoort

Soesterweg 244
3812 BE AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

De locatie bevindt zich vlak achter NS station Amersfoort Centraal op het bedrijventerrein de Wagenwerkplaats en is daarmee goed bereikbaar met het OV. Bekijk hier de routebeschrijving.

Openbaar vervoer
Neem op NS station Amersfoort Centraal de uitgang Piet Mondriaanplein en sla buiten linksaf. Volg de weg langs de Q-Park parkeerplaats, na ca. 7 minuten lopen zie je het roodstenen gebouw Railcenter met de grote vierkante ramen aan je rechterhand.

Auto en parkeren
Het roodstenen gebouw Railcenter met de grote vierkante ramen bevindt zich schuin tegenover de Rijtuigenloods, vlak achter NS station Amersfoort Centraal. Bekijk hier de routebeschrijving.
Parkeren kan gratis op het terrein.Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 125,00 
Young Logeion: € 62,50
Niet-leden: € 250,00

Prijzen zijn exclusief btw. Inclusief het boek 'De beleidsbubbel'. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 16 oktober 2023.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.